لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۴

اپوزیسیون سوریه: شاید جمعه هم مذاکرات صلح برگزار نشود


دیدار استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق - آرشیو
دیدار استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق - آرشیو

با باقی ماندن اختلافات بین دولت و گروه‌های مخالف سوریه بر سر حضور نمایندگان طرف‌های مختلف در گفت‌وگوهای صلح آن کشور، تاریخ برگزاری این مذاکرات که قرار بود روز دوشنبه پنجم بهمن ماه باشد، به نهم بهمن ماه موکول شد؛ با این حال اپوزیسیون سوریه احتمال برگزاری آن را در روز جمعه پائین دانست.

جنگ داخلی سوریه که تا کنون بیش از ۲۵۰ هزار قربانی و میلیون‌ها آواره بر جای گذشته است، به زودی وارد ششمین سال خود خواهد شد و با وجود تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی با هدف پایان دادن به آن و برگزاری چند دور گفت‌وگو – حتی با حضور نمایندگان ایران و عربستان سعودی – هنوز راه به جایی نبرده است.

نمایندگان حاضر در نشست دوم از دور جدید تلاش‌های بین المللی با هدف پیدا کردن راه حل سیاسی برای بحران سوریه، اواخر آبان ماه در وین بر سر تشکیل دولت انتقالی و زمانبندی انتخابات توافق کردند و اعلام کردند این گفت‌وگوها در ژانویه ۲۰۱۶ با حضور نمایندگان دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و گروه‌های مخالف او از سر گرفته خواهد شد.

دور جدید این مذاكرات قرار بود روز دوشنبه ۲۵ ژانویه (پنجم بهمن ماه) به میزبانی سازمان ملل متحد در شهر ژنو سوئیس آغاز شود، اما بعدا به روز جمعه ۲۹ ژانویه موکول شد؛ با این حال برخی مى‌گويند ممكن است باز هم به تعویق بیافتد.

با وجود تاخیر چهار روزه در برگزاری این مذکرات، خبرگزاری آسوشتدپرس روز پنجشنبه به نقل از یکی از چهره‌های اپوزیسیون سوریه نوشت که به "دلایل فنی" بعید است مذاکرات غیرمستقیم دولت و مخالفان سوریه در روز جمعه برگزار شود.

هیثم المناع نایب رئیس تشکل عربی-کردی موسوم به "شورای دموکراتیک سوریه" به خبرنگار آسوشیتدپرس در شهر لوزان سوئیس گفت که گروه تحت مدیریت او و سایر همپیمانان آن، فهرست جدیدی از اسامی نمایندگان اپوزیسیون سوریه - متفاوت از فهرست عربستان سعودی - برای شرکت در این گفت‌وگوها را تهیه و ارائه کرده است.

آز آنجا که در این مرحله مشکل اصلی برای برگزاری دور جدید مذاکرات صلح سوریه، ترکیب شرکت‌کنندگان در آن است، به نظر می‌رسد با باقی مانده اختلاف نظرها میان حامیان اصلی دو طرف – به ویژه ایران و عربستان – دشواری‌های موجود در این مرحله همچنان به قوت خود باقی است.

ایران و روسیه از حامیان سرسخت دولت بشار اسد هستند و عربستان سعودی و همپیمانان غرب آن از بسیاری از گروه‌های مخالف او حمایت می‌کنند.

XS
SM
MD
LG