لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

داعش هنوز به آثار تاریخی پالمیرا در سوریه آسیب نرسانده است


عکس آرشیوی از آثار تاریخی ارزسمند شهر باستانی پالمیرا در استان حمص، در نواحی مرکزی سوریه
عکس آرشیوی از آثار تاریخی ارزسمند شهر باستانی پالمیرا در استان حمص، در نواحی مرکزی سوریه

رئیس اداره میراث فرهنگی سوریه، روز سه‌شنبه گفت از زمان اشغال شهر باستانی پالمیرا در استان حمص سوریه توسط گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش، هنوز به آثار تاریخی ارزشمند آن آسیبی نرسیده است.

مأمون عبدالکریم در مصاحبه‌ای تلفنی با خبرگزاری رویترز گفت، این مطلب را ساکنان محلی به او گفته‌اند، اما وی همچنان نگران تخریب آثار دو هزار ساله موجود در پالمیرا توسط پیکارجویان داعش است.

پالمیرا یا «تدمر» در نواحی مرکزی سوریه واقع شده و پیکارجویان افراطی داعش هفته گذشته موفق شدند، پس از نبردی سنگین با نیروهای دولتی، آن را به تصرف کامل خود درآورند.

محوطه باستانی این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و نگرانی‌ها از تخریب آن به دست داعش، که سابقه تخریب آثار باستانی نمرود در استان نینوای عراق و پیش از آن آثار تاریخی موزه موصل را در کارنامه خود دارد، افزایش یافته است.

پیشتر در روز سه‌شنبه، تصاویر ویدئویی از پالمیرای تحت کنترل داعش در یکی از وبسایت‌های حامی آن گروه منتشر شد؛ در این تصاویر که بدون صدا است، آثار باستانی پالمیرا نشان داده شده، اما هیچ آدمی در میان آنها دیده نمی‌شود.

به گزارش رویترز، در یکی از صحنه‌های این ویدئو، ستونی از دود سیاه رنگ در آسمان پشت محوطه تاریخی پالمیرا دیده می‌شود، اما هیچ اثری از تخریب آثار آن دیده نمی‌شود.

پیشروی‌های گروه سنی‌مذهب داعش اوایل تابستان ۱۳۹۳ در سوریه و عراق آغاز شد و پیکارجویان افراطی آن به سرعت توانستند بخش های وسیعی از این دو کشور را اشغال کنند.

نیروهای دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، که از یک سو با داعش و از سوی دیگر با مخالفان مسلح در جنگ هستند، روز سه‌شنبه یک پایگاه نظامی تحت اشغال داعش در شمال آن کشور را هدف حملات هوایی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع نظامی سوریه، در اثر بمباران این پایگاه هوایی، که در استان رقه واقع شده است، دست کم ۱۴۰ پیکارجو کشته و ده‌ها نفر از آنها نیز مجروح شدند.

در گزارشی جداگانه، سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه خواستار برقراری آتش بس در سوریه، به منظور کمک به کشاورزان آن کشور و تامین امنیت آنها جهت جمع‌آوری محصول در مزارع خود در آن کشور جنگ‌زده شده است.

با وجود آن که کشاورزان سوری انتظار محصول بیشتری در مقایسه با دو سال گذشته را دارند، اما به گفته مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، بدون اجرای آتش بس انسان‌دوستانه توسط همه طرف‌های درگیر، آنها نمی‌توانند محصولات خود را درو کنند.

به گفته ارتارین کازین، برقراری آتش بس همچنین این امکان را برای نهادهای بین‌المللی فراهم می‌کند که کریدوری را برای ارسال کمک‌های غذایی به مردم سوریه، که چند سال است گرفتار جنگ داخلی هستند، باز کنند.

در جنگ چهار ساله نیروهای دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و مخالفان او، و همچنین تحرکات داعش در بخش‌هایی از آن کشور، تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار نفر کشته و حدود یک سوم جمعیت سوریه بی‌خانمان شده‌اند.

XS
SM
MD
LG