لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۹

برنامه خروج مخالفان اسد از شهر زبدانی سوریه از سر گرفته شد


کاروان متشکل از ده‌ها آمبولانس و اتوبوس روز دوشنبه وارد شهر زَبَدانی در سوریه شد تا گروهی از مخالفان مسلح دولت بشار اسد و ساکنان غیرنظامی را از این شهر مرزی تخلیه کند و به ترکیه انتقال دهند.

در ازای انتقال این افراد، تعدادی از خانواده های شیعه که در استان ادلب سوریه محاصره شده اند، از طریق ترکیه به بیروت منتقل می شوند.

این انتقال در چارچوب توافقی که در ماه سپتامبر گذشته تحت نظارت سازمان ملل متحد به دست آمد، صورت می گیرد.

بر پایه آمار ارائه شده از سوی گروه نظارت بر حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، در این نقل و انتقال حدود ۱۳۰ شبه نظامی و شهروندان مخالف بشار اسد در شهر زبدانی، به بیروت منتقل خواهند شد و از آنجا به ترکیه خواهند رفت.

از طرف دیگر، بیش از ۳۳۰ شهروند سوری شیعه که در روستاهای كفريا و الفوعه در استان ادلب سوریه در محاصره گروه‌های مخالف اسد هستند، ابتدا به ترکیه منتقل خواهند شد و سپس به لبنان خواهد رفت.

تهران که از حامیان سرسخت دولت بشار اسد است و آنکارا که حمایت بی وقفه ای از مخالفان اسد دارد، از سازمان دهندگان کلیدی این نقل و انتقال هستند.

این نقل و انتقال با کمک لجستیکی کمیته بین المللی صلیب سرخ انجام می شود.

به گفته منابع آگاه، شهروندان شیعه سوری پس از ورود به لبنان، تحت حمایت حزب الله لبنان قرار خواهند گرفت.

در سوی دیگر، مخالفان اسد نیز پس از ورود به ترکیه یا به نقاط دیگری در سوریه که گروه‌های اپوزیسیون در حال جنگ با نیروهای دولتی هستند، اعزام خواهند شد و در صورت نیاز در بیمارستانهای ترکیه تحت درمان قرار خواهند گرفت.

در ۲۷ آذر ماه سال جاری، شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه نقشه راه حل سیاسی مساله سوریه به اتفاق آرا رای داد. به موجب این قطعنامه ابتدا گروه‌های مخالف اسد که پیشینه تروریستی نداشته‌اند، با دولت او بر سر تشکیل یک دولت وحدت ملی مذاکره خواهند کرد.

در طی این مذاکرات، در مناطقی که تحت کنترل این گروه‌هاست، آتش بس برقرار خواهد شد.

به گفته استفان دی میستورا نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه، نخستین جلسه مذاکره بین نمایندگان دولت سوریه و مخالفان آن، روز پنجم بهمن ماه در شهر ژنو سوئیس زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.

در دیگر تحولات سوریه، در دو انفجار در شهر حمص سومین شهر بزرگ این کشور جنگ زده، بیش از ۳۲ نفر کشته و نزدیک به ۱۰۰ نفر نیز زخمی شدند.

این شهر که از پایگاه های عمده مخالفان دولت اسد است، پیش از جنگ داخلی یکی از مراکز صنعتی سوریه در حاشیه دریای مدیترانه بوده است.

این دومین حمله مرگبار در این شهر طی یک ماه گذشته، پس از دستیابی به آتش بس بین گروه‌های درگیر است. این آتش بس با هدف زمینه سازی جهت کنترل نیروهای دولت بر تمامی این شهر به اجرا در آمده بود.

بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی ابتدا در چند شهر و با اعتراض به ناکارآمدی دولت سوریه شکل گرفت.

با دخالت کشورهای خارجی، و همچنین ظهور گروه افراطی موسوم به "دولت اسلامی" یا همان داعش، ناآرامی ها در سوریه به یک جنگ تمام عیار داخلی تبدیل شد.

بر پایه آمار سازمان‌های بین المللی، از آغاز درگیری‌ها تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و حدود چهار میلیون سوری نیز آواره دیگر کشورها شده اند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG