یک گروه از جناح های اوپوزیسیون مستقر در سوریه، ائتلاف اصلی اوپوزیسیون درتبعید را متهم می کند که نتوانسته است تمام مردم سوریه را نمایندگی کند.
در آنچه بنظرمی رسد نشانه ای از افزایش اختلاف در میان مخالفان بشار اسد باشد، چهارجناح اوپوزیسیون روز چهارشنبه دربیانیه ای تهدید کردند از شناسایی ائتلاف ملی سوریه در ترکیه خودداری خواهند کرد مگراین که تمام "نیروهای انقلابی" درداخل سوریه را شامل شود.
جناح ها گفتند ائتلاف نتوانسته است شورش دوساله علیه اسد را در "سطوح سازمانی، سیاسی و انسانی" نمایندگی کند.
بیانیه درحالی صادرمی شود که اعضای ائتلاف ملی سوریه علیرغم بیش از دو هفته بحث وگفت وگو در استانبول، هنوز نتوانسته اند درباره استراتژی اینده به توافق برسند.
اختلاف های داخلی در مورد عضویت و رهبری ائتلاف، آنرا از گرفتن موضعی واحد در پیشنهاد آمریکا و روسیه برای پیوستن دولت سوریه و مخالفان به کنفرانس صلح بازداشته است.
منابع مخالف گفتند قدرت های منطقه ای که برای نفوذ درائنلاف رقابت می کنند به اختلافات دامن می زنند.
به گفته آنها، قطر سعی کرده است جنبش اسلامگرای اخوان المسلمین را به عنوان یک نیروی برتر در ائتلاف نگاهدارد، در حالی که عربستان سعودی برآن بوده است قدرت جنبش را با طرفداری ازگنجاندن یک جناح لیبرال سوری به رهبری میشلکیلو، کاهش دهد.
منابع گفتند فرستادگان قدرت های منطقه ای درکوشش برای شکل دادن پیامد گفت و گوها با اعضای ائنلاف ملی سوریه دراستانبول درگفت وگو بوده اند.
علیرغم اختلاف ها، ائتلاف روز چهارشنبه بیانیه ای صادر کرد و از اتحادیه اروپا خواست "تسلیحات تخصصی" برای شورشیان جهت عقب زدن آنچه آنرا حملات دولت علیه " شهروندان غیر مسلح" نامید فراهم آورد.
مقامات اتحادیه گفتند برخی ازکشورهای عضو می خواهند تحویل اسلحه به تاخیر افتد تا فرصتی برای موفقیت طرح صلح آمریکا – روسیه داده شود.
ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشرسازمان ملل متحد روز چهارشنبه جامعه بین المللی را به خوددداری از ارسال اسلحه برای طرف های مناقشه در سوریه فرا خواند.
او که درجلسه شورا در ژنو سخن می گفت اظهار داشت جنگ داخلی سوریه ازکنترل خارج می شود، و هشدار داد اگر وضع به همین صورت باقی بماند یا بدتر شود، "افزایش کشتارهای بین جوامع بجای آن که فقط یک خطر باشد، مسلم خواهد شد."
اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه ای بحث می کردند که نیروهای دولت سوریه و متحدانشان را به دلیل نقش آنها درمناقشه محکوم می کند.
قطعنامه که آمریکا، ترکیه و قطر پیشنهاد کرده اند همچنین از سازمان ملل متحد می خواهد درباره اتهامات آزار و بدرفتاری و قتل توسط نیروهای طرفداراسد که سعی دارند شورشیان را از شهراستراتژیک قصیر بیرون برانند تحقیق کند.
سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه ، متحد اصلی اسد، قطعنامه را محکوم کرد وآنرا به این دلیل که فقط از دولت سوریه انتقاد می کند، "نفرت انگیز و یک جانبه" نامید.
لاورف گفت حمایت واشنگتن ازقطعنامه کوشش برای یافتن یک راه حل سیاسی را ضعیف می کند.
فیصل خباز، نماینده سوریه در شورا آنچه را نگرش بدخواهانه و جهت گیرانه اعضای شورا نامید محکوم کرد و گفت هیچ کشتاری در قصیرصورت نگرفته است. او گروه های جهادی را به دهشت افکنی در میان مردم متهم کرد و گفت دولت به شهروندان کمک کرد زیر حفاظت سربازان سوریه از شهرخارج شوند.