رسانههای محلی سوریه و ناظرانی که درگیریها در این کشور را رصد میکنند، گفتند که در پی حملات هوایی روز پنجشنبه ۲۸ دی، به جنوب سوربه، که اردن مظنون به انجام آنها است، ۱۰ تن از جمله کودکان کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هیچ اظهارنظر فوری از سوی مقامات اردنی منتشر نشده است.
ارتش اردن در هفتههای اخیر پس از درگیریها با دهها مظنون به ارتباط با شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی که محمولههای قابل توجهی مواد مخدر را همراه با سلاح و مواد منفجره در مرز این کشور با سوریه حمل میکردند، کارزارعلیه قاچاق مواد مخدر را تشدید کرده است.
به گزارش یک رسانه محلی، حملات هوایی به دو خانه در شهر آرمان در استان جنوبی سویدا در سوریه منجر به کشته شدن ۱۰ تن شد.
این گزارش با اشاره به اینکه دو کودک، پنج زن و سه مرد در این حملات کشته شدند، اردن را مسئول این حملات معرفی نکرد.
دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا، نیز از کشته شدن دستکم ۹ تن از جمله دو کودک خبر داد.
به گزارش رویترز، اردن و متحدان غربی آن، گروه حزب الله لبنان، تحت حمایت جمهوری اسلامی، و دیگر گروههای نیابتی تهران را مسئول افزایش قاچاق موارد مخدر میدانند.
این گزارش به نقل از منابع آمریکایی و غربی میگوید سوریه به محل اصلی منطقه برای تجارت چند میلیارد دلاری مواد مخدر تبدیل شده و اردن مسیر کلیدی ترانزیت به کشورهای نفت خیز خلیج فارس برای «آمفتامین»، معروف به «کاپتاگون»، ساخت سوریه است.
پیشتر نیروی هوایی اردن بامداد روز ۱۹ دی به وقت محلی، برای سومین بار به مخفیگاههای قاچاقچیان مواد مخدر وابسته به جمهوری اسلامی در داخل خاک سوریه حمله کرده بود.
در شرایطی که جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان اتهام دست داشتن در قاچاق مواد مخدر را رد میکنند و آن را توطئه غرب علیه سوریه میدانند، سوریه نیز به نوبه خود هرگونه دخالت شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی در قاچاق موادمخدر را رد میکند؛ ارتباطی که مخالفان میگویند با «نیروهای امنیتی سوریه» برقرار است.
کارشناسان سازمان ملل و مقامات آمریکایی و اروپایی بر این باورند که شبکه «قاچاق مادهمخدر کاپتاگون»، شبهنظامیان طرفدار جمهوری اسلامی و نیروهای شبهنظامی طرفدار دولت سوریه را «تامین مالی» میکند.
اتحادیه اروپا دو پسرعموی بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، دو شهروند لبنانی، و دهها تن دیگر را به دلیل دستداشتن در «عملیات گسترده قاچاق مواد مخدر» تحریم کرده است.
آمریکا نیز در روز هشتم فروردین سال جاری تحریمهایی علیه این چهار شهروند سوری لبنانی به اتهام مشارکت در تولید یا صادرات ماده مخدر «کاپتاگون» اعمال کرد.