در دومین روز از حمله نیروهای دولت سوریه به منطقه «غوطه شرقی»، فعالان حقوق بشر می گویند تعداد کشته ها به ۲۵۰ نفر رسیده است.
رویترز به نقل از «دیده بان حقوق بشر سوریه» گزارش داد این مرگبارترین حملات به غوطه شرقی از سال ۲۰۱۳ است. این حملات شامل حمله هوایی، توپخانه و راکت از سوی نیروهای دولت بشار است.
غوطه شرقی که چهار صد هزار نفر جمعیت دارد، و به دلیل زمین های حاصلخیز اطراف آن زمانی «انبار غله دمشق» خوانده می شد، تنها منطقه در حومه پایتخت سوریه است که مخالفان مسلح هنوز بر آن تسلط دارند، و بخش اعظم آن در کنترل گروهی بنام «تحریر الشام» است.
واکنش آمریکا
پیشتر، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد بمباران های هوایی «غوطه شرقی» در حومه دمشق را محکوم کرد. در این بمباران ها که بنا به گزارش ها تنها در سه روز اخیر به کشته شدن بیش از ۲۵۰ نفر شامل ۶۵کودک منجر شده و طبعاً بدون حمایت همه جانبه روسیه از رژیم حاکم بر سوریه امکانپذیر نبوده است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد همچنین گفت: روسیه به عنوان یکی از حامیان اسد، باید این رفتار را تغییر دهد. روسیه می تواند بشار اسد را برای دستیابی به صلحی که هم به نفع مردم سوریه است و هم به سود امنیت منطقه تحت فشار بگذارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز گذشته خواستار پایان بخشیدن به حملات هوایی به دمشق شد، که به گفته روزنامه بریتانیائی گاردین «جنگ سوریه را به یک قتل عام انسانی با ابعاد فاجعه بار تبدیل کرده است.»
هدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت: از تمام طرف های درگیر می خواهیم تعهد بدون قید و شرط خود را به عدم افزایش خشونت نشان دهند. روسیه باید به حمایت از رژیم اسد و متحدان آن پایان دهد. آنها مسئول حملات به غوطه شرقی، اوضاع هولناک آن، و تلفات وحشتناک ناشی از آن هستند.
روز دوشنبه، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک گروه ناظر بر تحولات سوریه مستقر در بریتانیا، درباره حمله به غوطی شرقی نوشت شمار زیادی از غیرنظامیان، از جمله کودکان، در میان قربانیان حملات امروز نیروهای بشار اسد در غوطه شرقی هستند.
ارتش سوریه با پشتیبانی شبه نظامیان مورد حمایت ایران و نیروی هوایی روسیه، اخیرا عملیات گستردهای را برای بازپسگیری کنترل این منطقه از مخالفان آغاز کرده است.
رئیس جمهوری فرانسه پیشتر در ۲۰ بهمن از همتای روس خود خواسته بود هر آنچه میتواند برای وادار کردن دولت اسد به توقف بحران در غوطه شرقی و ادلب انجام دهد.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم روز سه شنبه در گفتوگو با رویترز، در مورد وقوع «حلب دوم» در سوریه هشدار داد و گفت امیدوارم از آن فاجعه درس گرفته باشیم.
استفان دی میستورا هفته گذشته نیز در نشست شورای امنیت در مورد بحران سوریه هشدار داد و گفت یکی از «خطرناکترین لحظات» در جنگ داخلی سوریه رقم خورده است.