جنگجویان کرد در شمال سوریه اعلام کردند با دولت بشار اسد توافق کرده اند و قرار است نیروهای دولت سوریه برای عقب زدن نیروهای ترکیه، به مناطق کرد نشین بیایند.
رویترز این خبر را به نقل از مقام های دولت اسد تایید کرد.
خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) می گوید، شبه نظامیان حامی دمشق روز دوشنبه برای حمایت از کردهائی که در امتداد مرز با ترکیه زندگی می کنند، به منطقه عفرین در شمال غربی آن کشور وارد می شوند.
شهر عفرین که روز گذشته صحنه تشییع جنازه تعدادی از شبه نظامیان کردی بود که در نبرد با ارتش ترکیه کشته شده اند، نزدیک به چهل هزار نفر جمعیت دارد و اولین هدف عملیات تهاجمی ترکیه و شبه نظامیان حامی آن در شمال سوریه است.
شهر عفرین در کنترل «یگان های مدافع خلق» کرد است و اعلام ورود شبه نظامیان حامی بشار اسد به این شهر، در حالی انجام شده که کردهای سوریه و دولت آن کشور در مورد آینده مناطق کرد نشین در سوریه «چشم انداز کاملاً متضادی» دارند.
اما علمیات نظامی ترکیه در شمال سوریه در سه هفته اخیر و مخالفت صریح دمشق با این تحرکات دولت بشار اسد و کردهای سوریه را به صورت «متحدان مصلحتی» درآورده و این بخش از جنگ داخلی سوریه را پیچده تر از پیش کرده است.
از سوی دیگر، یگان های مدافع خلق کرد در خط اول مقابله زمینی با داعش در سوریه اند و از حمایت تدارکاتی آمریکا برخوردارند.
وزیر خارجه آمریکا می گوید، این گروه بخش قابل توجهی از خاک سوریه را کنترل می کند.
رکس تیلرسون پیشتر گفته بود: مایلم نکاتی را در مورد مواضع مان در سوریه توضیح دهم. آمریکا و ائتلافی که برای شکست دادن داعش می جنگند، هم اکنون ۳۰درصد خاک سوریه و بخش قابل توجهی از میدان های نفتی آن کشور را کنترل می کنند.
مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز روز یکشنبه در گردهمآیی امنیتی مونیخ در آلمان گفت داعش مانند اژدهائی ست که حتی با بین بردن سر آن هم کاملاً نابود نمی شود.
دان کوتز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت داعش هنوز یک تهدید است. زیرا تنها یک سازمان تروریستی نیست، بلکه ترکیبی از یک بینش مذهبی و یک ایده لوژی ست.
ترکیه از سه هفته پیش که حمله به مناطق کرد نشین را آغاز کرد، از آمریکا به خاطر حمایت از یگان های مدافع خلق کرد انتقاد کرد.
در همین حال، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه گفت، اگر ورود شبه نظامیان حامی دولت سوریه به منطقه عفرین برای مقابله با نهاد های تروریستی یگان های مدافع خلق کرد و حزب کارگران کردستان است، طبعاً آنکارا از آن استقبال می کند.