لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۲

کوفی عنان دست خالی از سوریه بازگشت




قائم مقام کوفی عنان فرستاده بین المللی صلح شورای امنیت سازمان ملل متحد را از جریان دیدار او از سوریه آگاه ساخته است و موحب شد یک دیپلمات وصع فعلی را یک "نقطه نزول در مناقشه" بنامد.
پس از جلسه محرمانه روز چهارشنبه، پیتر ویتیگ سفیر آلمان در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت امیدوار است "نقض های فاحش حقوق بشر" مانند کشتار اخیر در حوله موجب شود برخی از اعضای شورای امنیت چشم خود را باز کنند. او افزود آلمان با نظامی شدن مناقشه مخالف است


عنان روز چهارشنبه دمشق را ترک کرد، و برای ملاقات با مقامات اردن به امان رفت.
فرستاده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب شخصا از بشار اسد رییس جمهوری سوریه درخواست کرد برای به وجود آوردن شرایط لازم جهت برقراری صلح «همین حالا، نه فردا، گامهایی قاطع» بردارد.

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، که کشورش می گوید هر قطعنامه ای را که مداخله نظامی خارجی در سوریه را اجازه دهد وتو خواهد کرد، پس از جلسه گفت روسیه از وصع فعلی راضی نیست.

هیات ناظر سازمان ملل متحد در سوریه کشته شدن ۱۳ تن را در استان دیرالزور تایید کرد و گفت ناظران اجساد را دیرگاه سه شنبه پیدا کردند. به نظر می رسد برخی از کشته شدگان از فاصله ای نزدیک از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته اند، و همه دستهایشان به پشتشان بسته شده بود.

فرمانده صلحبانان سازمان ملل متحد گفت شبه نظامیان طرفدار اسد مشهور به «شعبیه» به اعدام شهروندان مظنون هستند.
فعالان سوری می گویند در نبرد بین نیروهای دولت و شورشیان در روز چهارشنبه دست کم ۹ تن، از جمله ۵ تن در دومه حومه دمشق کشته شدند. به گفته آنها، سربازان دومه و شهر حمص را گلوله باران کردند. شمار تلفات نمی تواند از سوی منابع مستقل تایید شود.

رابرت موود، ژنرال نروژی سرپرست ناظران گفت «از این عمل هراسناک و غیر قابل توجیه عمیقا ناراحت» است. او همچنین تمام طرفها را به «خویشتنداری و پایان دادن به چرخه خشونت» فرا خواند.

خشم بین المللی از هنگام کشتار بیش از ۱۰۰ تن ساکنان شهر الحوله در جمعه گذشته شدت گرفته است.

اهود باراک وزیر دفاع اسراییل از جامعه بین المللی خواست علیه دولت اسد بدلیل آنچه آنرا " جنایت علیه بشریت" نامید قاطعانه تر عمل کند.

ژاپن و ترکیه روز چهارشنبه گفتند در اعتراض به واقعه الحوله دیپلمات های سوریه را اخراج می کنند. روز سه شنبه ۹ کشور اروپایی و امریکایی و استرالیا دست به اقدام مشابهی زدند.

دیپلمات ها در ژنو گفتند شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قصد دارد روز جمعه نشست فوق العاده ای برای بحث در باره کشتار الحوله تشکیل دهد. به گفته آنها، امریکا، ترکیه و قطر سرپرستی کوشش برای تشکیل این جلسه ویژه را بر عهده دارند.

روسیه و چین مخالفت خود را با هر مداخله نظامی در سوریه تکرار کرده اند. روز سه شنبه رییس جمهوری فرانسه گفت چنین عملی را اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب کند مردود نمی داند.

گنادی گاتیلوف معاون وزارت امور خارجه روسیه به خبرگزاری اینترفکس گفت مسکو هر قطعنامه شورای امنیت را برای مداخله نظامی خارجی در سوریه وتو خواهد کرد. او همچنین گفت برای شورا هنوز زود است اقدامات جدیدی را جهت مقابله با بحران سوریه بررسی کند.

در پکن، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت چین با تغییر رژیم در سوریه با نیروی نظامی مخالف است. او همچنین گفت از اقدامی برای اخراج یا مانع شدن ادامه کار دیپلمات های سوری در کشور اطلاع ندارد.
XS
SM
MD
LG