لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۷

افزایش حملات سایبری و انتشار اطلاعات نادرست در آستانه «نشست صلح اوکراین» در سوئیس


یک بالگرد نیروی هوایی سوئیس در آستانه برگزاری «نشست صلح اوکراین» در روزهای ۲۶ و ۲۷ خرداد، در اوبرگن در نزدیکی استراحتگاه مجلل بورگن استوک دیده می‌شود. (سوئیس، ۲۱ خرداد ۱۴۰۳)
یک بالگرد نیروی هوایی سوئیس در آستانه برگزاری «نشست صلح اوکراین» در روزهای ۲۶ و ۲۷ خرداد، در اوبرگن در نزدیکی استراحتگاه مجلل بورگن استوک دیده می‌شود. (سوئیس، ۲۱ خرداد ۱۴۰۳)

سوئیس می‌گوید که در آستانه نشست سران با هدف ایجاد مسیری برای صلح در اوکراین، حملات سایبری و اطلاعات نادرست افزایش یافته است.

دولت سوئیس روز دوشنبه ۲۱ خرداد اعلام کرده که ۹۰ کشور و سازمان برای شرکت در مذاکراتی که قرار است در روزهای ۲۶ و ۲۷ خرداد در استراحت‌گاهی در نزدیکی شهر لوسرن برگزار شود، ثبت نام کرده‌اند. نزدیک به نیمی از شرکت کنندگان از آمریکای جنوبی، آسیا، آفریقا و خاورمیانه هستند.

اگرچه روسیه به این نشست دعوت نشده، اما سوئیس گفته است که این مذاکرات با هدف «تعریف مشترک یک نقشه راه»ّ در مورد چگونگی مشارکت مسکو و اوکراین در روند صلح آینده انجام شده است.

به گزارش رویترز، ویولا امهرد، رئیس‌ قوه مجریه سوئیس، در یک کنفرانس خبری گفت که حملات سایبری در هفته‌های اخیر بیشتر شده است.

ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس، نیز گفت که «تمایل» آشکاری به ایجاد اختلال در مذاکرات وجود دارد. با این حال او در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه در این حملات نقش داشته است، از بیان این که چه کسی پشت این حملات بوده است خودداری کرد.

سوئیس به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، میزبانی این نشست را پذیرفته و تلاش کرده است در میان کشورهایی که روابط بهتری با مسکو نسبت به قدرت‌های پیشرو غربی دارند، از آن حمایت کند. روسیه این نشست را «اتلاف وقت» خوانده است.

سوئیس می‌گوید که از مسکو برای شرکت دعوت نشد، چون کرملین علاقه‌ای به حضور نشان نداد. در همین حال، کاسیس بار دیگر تأکید کرد که روسیه باید بخشی از روند صلح باشد.

غیبت مسکو، متحدان قدرتمندی مانند چین را تشویق کرده که بگویند مذاکرات صلح بدون حضور هر دو طرف یعنی روسیه و اوکراین بی‌ فایده است. این امر انتظارات برای پیشرفت چشمگیر در نشست سوئیس را کاهش داده است.

کاسیس گفت که نشست سران در استراحتگاه بورگن استوک قرار است به زمینه‌های نگرانی بین‌المللی، مانند نیاز به امنیت هسته‌ای و غذایی، آزادی دریانوردی، و همچنین موضوعات بشردوستانه مانند تبادل اسیران جنگی بپردازد.

سوئیس گفته که تقریبا نیمی از کشورهای شرکت کننده توسط سران کشورها یا دولت‌ها نمایندگی خواهند شد.

مقامات سوئیسی گفتند که ترکیه و هند نیز در نشست شرکت خواهند کرد و شرکت یا عدم شرکت برزیل و آفریقای جنوبی همچنان نامشخص است.

به گفته کاسیس این نشست قرار است با یک بیانیه نهایی به پایان برسد که «در بهترین شرایط»‌ به اتفاق آرا از آن حمایت خواهد شد. هدف نشست تعیین گام بعدی در روند صلح روسیه و اوکراین است.

کاسیس در پاسخ به این پرسش که چه کسی ممکن است در گام بعدی جانشین سوئیس شود، گفت که نمی تواند جزئیاتی ارائه دهد، اما خاطرنشان کرد که تلاش‌ها بر روی هر چیزی «خارج از بخش غربی جهان» در حال انجام است.

او گفت که انجام این کار می تواند مشارکت «کشورهای جنوبی و عربی» را در این روند تقویت کند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG