لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۵

مقام ارشد اطلاعاتی سوئد توطئه جمهوری اسلامی برای قتل یهودیان در این کشور اروپایی را تایید کرد


عکس آرشیوی از ورودی ساختمان مرکز جامعه یهودیان در شهر مالمو سوئد
عکس آرشیوی از ورودی ساختمان مرکز جامعه یهودیان در شهر مالمو سوئد

چند روز پس از آن که یک رسانه سوئدی از نقشه حکومت ایران برای قتل چند شهروند یهودی در این کشور اروپایی خبر داد، یک مقام بلند‌پایه اطلاعاتی سوئد در تایید آن گفت، «جمهوری اسلامی حملاتی را علیه سوئد برنامه‌ریزی کرده بود.»

روز سه‌شنبه گذشته، هفدهم بهمن ماه، رادیو سوئد در گزارشی خبر داد که دو ایرانی مظنون به برنامه‌ریزی برای کشتن چند تن از اعضای جامعه یهودی سوئد بودند که در سال ۲۰۲۱ میلادی بازداشت و در سال ۲۰۲۲ از سوئد اخراج شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، دانیل استنلینگ، رئیس دایره ضد‌جاسوسی سازمان امنیت داخلی سوئد روز پنجشنبه به رادیو سوئد گفت که جمهوری اسلامی «فعالیت‌هایی را با هدف انجام حمله فیزیکی در سوئد آماده کرده و انجام داده است.»

او در ادامه این گفت‌وگو اضافه کرد، ما برخی از این موارد را شناسایی و روی آنها کار کرده‌ایم و طبق ارزیابی‌هایمان توانسته‌ایم آنها را خنثی کنیم. این مقام ارشد اطلاعاتی سوئد از ارائه جزئیات بیشتر درباره توطئه های خنثی شده خودداری کرد.

به گفته رادیو سوئد، مهدی رمضانی و فرشته صناعی‌فرید، دو ایرانی اخراج شده، در سال ۲۰۱۵ با ادعای دروغین ملیت افغانستانی از سوئد درخواست پناهندگی کردند و در نهایت پناهندگی گرفتند. آن‌ها با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرتبط بودند.

هنس ایرمان، قائم مقام دادستان کل سوئد، پیش‌تر در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس این مطالب را تایید کرده و گفته بود که دو ایرانی نام‌برده شده، مظنون به برنامه‌ریزی برای انجام یک «حمله تروریستی» در خاک سوئد هستند و از کشور اخراج شده‌اند.

سازمان امنیت داخلی سوئد نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که عوامل جمهوری اسلامی در این کشور حوزه اسکاندیناوی فعال بوده و به عنوان یکی از کشورهایی که «بزرگترین تهدید اطلاعاتی» برای سوئد محسوب می‌شوند، طبقه‌بندی شده است.

اولف کریسترسون نخست وزیر سوئد روز چهارشنبه گزارش رادیو سوئد را «بسیار جدی» توصیف کرد و گفت افراد زیادی هستند که با زمینه‌های نادرست وارد کشور شده‌اند و مهم است که افراد خطرناک شناسایی و از ورودشان جلوگیری شود.

روابط تهران و استکهلم پس از بازداشت حمید نوری، مقام پیشین دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، به اتهام دست داشتن در اعدام های دهه شصت خورشیدی و محاکمه او به تنش کشیده و جمهوری اسلامی چند شهروند سوئدی را بازداشت کرده است.

XS
SM
MD
LG