لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۲

ارتباطات مالی مشکوک بانک‌ آلمانی فولکس‌ با یک شرکت وابسته به ایران


ساختمان شرکت سرمایه گذاری غدیر در تهران
ساختمان شرکت سرمایه گذاری غدیر در تهران

بانک «فولکس‌» در شهر دوسلدورف آلمان به دلیل معاملات مشکوک با شرکت «جی آی سی اینترنشنال» که پیشینه‌ای مرتبط با شرکت غدیر در تهران دارد، تحت بازرسی‌های دقیق اداره نظارت مالی آلمان قرار گرفته است. غدیر، وابسته به جمهوری اسلامی ایران است و در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد.

عملکرد جی آی سی اینترنشنال که در حال حاضر متعلق به مدیری ایرانی-آلمانی است، به اتهام دور زدن تحریم‌ها و انجام معاملات تجاری مشکوک با شرکت‌های تابعه در ترکیه، دبی و چین مورد بررسی قرار گرفته است.

طبق گزارش‌ها، جی آی سی اینترنشنال از شبکه‌ای برای صادرات اوره از ایران و خرید املاک در خارج از کشور استفاده می‌کند.

در این ارتباط، مستنداتی بدست آمده است که نشان می‌دهد شرکت مپنا، یکی از شرکت‌های صنعتی کلیدی جمهوری اسلامی، دفتر کوچکی در دوسلدورف دارد. این دفتر در ساختمانی ساده و بدون نشان خاص قرار دارد و نام عباس علی‌آبادی، وزیر اقتصاد ایران و از افسران سپاه پاسداران، روی صندوق پستی آن دیده می‌شود.

علی‌آبادی که از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ وزیر اقتصاد ایران بود، برای سال‌ها مدیرعاملی این شرکت را بر عهده داشت. اگرچه او پس از منصوب شدن به عنوان وزیر اقتصاد در دولت گذشته جمهوری اسلامی، سمت خود را در دوسلدورف ترک کرد، اما همچنان ارتباطاتی با فعالیت‌های این شرکت دارد.

این شرکت بخشی از گروه مادر مپنا در تهران است که یکی از ارکان اقتصادی ایران محسوب می‌شود و تحت کنترل مستقیم آستان قدس رضوی و رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد.

گفته شده است که این شرکت نقش مهمی در دور زدن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران دارد، با شبکه‌هایی در ترکیه، دبی و چین همکاری کرده و حتی در فهرست دولت بریتانیا به عنوان شرکتی که در تولید یا تأمین تسلیحات کشتار جمعی دخیل است، معرفی شده است.

جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه‌ای از شرکت‌های پنهانی در آلمان، به‌ویژه در شهرهای دوسلدورف و هامبورگ، تحریم‌ها را دور می‌زند.

طبق اسناد، شرکت مپنا از حساب‌های بانکی مختلف برای انجام معاملات خود استفاده می‌کند. این مسائل باعث شده است که نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی این شرکت‌ها تشدید شود.

این تحولات نگرانی‌های جدی درباره نحوه فعالیت اقتصادی ایران در اروپا و تلاش‌های آن برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی ایجاد کرده است. مقامات اروپایی تحت فشار هستند تا با افزایش نظارت، از فعالیت شبکه‌های مشکوک جلوگیری کنند.

XS
SM
MD
LG