اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که «تصمیم نهایی درباره پاسخ نظامی» به اسرائیل در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است.
این سخنان در شرایطی مطرح می شود که تمامی تصمیمات مهم در جمهوری اسلامی بدون اجازه علی خامنهای، اتخاذ نمی شود.
رهبر جمهوری اسلامی در همین مورد روز شنبه در سخنانی در سالروز اشغال سفارت ایالات متحده از سوی گروهی موسوم به «دانشجویان پیرو خط امام» در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸، بار دیگر آمریکا و اسرائیل را تهدید به واکنش نظامی کرد و وعده «پاسخ دندانشکن» داد.
اسماعیل کوثری که یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است، در گفتگو با وب سایت «دیده بان ایران» که روز شنبه ۱۲ آبان منتشر شد، بدون اشاره به زمان این تصمیم گفت: «اکثر بالاتفاق یا بگوییم همه اعضای شورای عالی امنیت ملی با پاسخ نظامی ایران به اسرائیل موافقت کرده اند.»
او در مورد زمان حمله جمهوری اسلامی ایران که «وعده صادق ۳»نامید، اشاره کرد که «زمان پاسخ هم در اختیار نیروهای مسلح» جمهوری اسلامی ایران است و افزود: «اهدافش هم باز به طراحان واگذار شده است.»
اسماعیل کوثری همچنین با اشاره به هماهنگی جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی اش به عنوان «گروه های مقاومت در منطقه» گفت: آنها «با نیروهای نظامی ما همسو و همراه هستند. ممکن است پیش از عملیات اعضای جبهه مقاومت نظراتی داشته باشند، بخواهند نظری دهند، آن هم قبل از تصمیم نهایی است.»
وی تاکید کرد که پاسخ نظامی ایران با همراهی این گروههای شبه نظامی «قطعی است و حتما اقدام خواهیم کرد.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی و سایر مقامات جمهوری اسلامی در شرایطی از این گروهها به عنوان گروههای مقاومت نام می برند که شمار زیادی از آنها از سوی کشورهای بسیاری در جهان مانند ایالات متحده، در فهرست گروههای تروریست قرار دارند.
همزمان علیمحمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران، نیز گفت «پاسخ تعرض جدید» آنچه «دشمن» خواند «قطعی و قاطع» خواهد بود.
حسین معروفی، معاون هماهنگکننده «سازمان بسیج» سپاه پاسداران، هم با تاکید بر اینکه «کار نیمه تمام باید تمام شود»؛ کار نیمه تمام را «از بین رفتن اسرائیل» دانست و گفت که مردم «باید با استحکام، همراه سازی» مأموریتها را «همراهی کنند.»
ارتش اسرائیل در بامداد پنجم آبان اعلام کرد حملات «دقیق و هدفمند» به اهداف نظامی جمهوری اسلامی در مناطق مختلف ایران انجام شده است.
این حملات در واکنش به شلیک بیش از ۱۸۰ فروند موشک بالستیک از ایران به اسرائیل در دهم مهر انجام شد. جمهوری اسلامی در ۲۵ فروردین نیز ۳۲۰ پرتابه اعم از پهپادهای انتحاری و موشکهای بالستیک و کروز به اسرائیل شلیک کرده بود.
در این حال، وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرده که در راستای حفظ امنیت شهروندان و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و حمایت از اسرائیل، دستور اعزام ناوشکنهای مجهز به سامانه دفاع موشکی، اسکادران جنگندهها، هواپیماهای سوخترسان، و بمبافکنهای دوربرد «بی۵۲» به منطقه صادر شده است.
این بمبافکنها که توانایی حمل سلاح هستهای دارند، به طور مکرر برای هشدار به جمهوری اسلامی به خاورمیانه اعزام شدهاند. این دومین بار در ماه جاری است که این بمبافکنهای استراتژیک به منظور تقویت توان دفاعی به منطقه فرستاده میشوند.