لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۹

ایران غرب را تهدید به افزایش میزان غنی سازی اورانیوم کرد


زیردریایی ولایت نود ایران
زیردریایی ولایت نود ایران

به نظر می رسد که ایران، در برابر تشدید تحریم های غرب، ممکن است بخواهد به تهدید و اولتیماتوم متوسل شود.

مقامهای جمهوری اسلامی ایران می گویند در نظر دارند در گفت و گو با قدرتهای جهانی، تهدید کنند که میزان غنی سازی اورانیوم را افزایش می دهند. ایران می گوید تنها در صورتی به این کار اقدام نخواهد کرد که غرب حاضر باشد از موضع خود در تشدید تحریم ها عقب نشینی کند.

مقامهای ایران اخیرا سیاست تهدید و اولتیماتوم را در پیش گرفته اند تا بتوانند از تحریم های شدت یافته رهایی یابند.

تصمیم احتمالی ایران برای افزایش فعالیت های غنی سازی اورانیوم، قاعدتاً آن کشور را به «خط قرمز» مورد تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نزدیکتر خواهد کرد.

منصور حقیقت پور، نایب رئیس شورای امنیت ملی ایران، می گوید تخطی غرب از رسیدن به توافق با ایران، ممکن است ایران را مصمم کند که میزان غنای اورانیوم خود را به بیش از بیست درصد(میزان کنونی ) برساند.

آقای حقیقت پور در گفت و گو با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت:«غرب اکنون فرصتی یافته تا با ایران به توافق برسد. شاید ما نیاز داشته باشیم برای کشتی های تجاری بزرگ، سوخت هسته ای تولید کنیم که خلوص اورانیوم مورد استفادۀ آنها شصت درصد است.»

چنانچه این تصمیم عملی شود، گامی عمده در راه نزدیک شدن به غنای نود درصد خواهد بود که برای تولید سلاح هسته ای مورد نیاز است. چنین اقدامی، اسرائیل و برخی کشورهای غربی را نسبت به اقدام نظامی علیه ایران مصمم ترخواهد کرد.

حسین نقوی، سخنگوی کمیتۀ امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، گفته است:«تصور غرب آن است که تشدید تحریم ها، ما را به میز مذاکره بازخواهد گرداند. آنها تصور می کنند که این تحریم ها، گزنده اند. این تصور، غلط است. ما هرگز میز مذاکره را ترک نکرده ایم. تحریم ها زیانبار بوده اند اما هرگز نمی توانند سبب شوند که ما فعالیت های هسته ای خود را متوقف کنیم. فشار، تحریم و تهدید نظامی سبب عقب نشینی ما نخواهد شد.»

کشتی هایی که از سوخت هسته ای استفاده می کنند، اغلب جنگی اند، و ایران، دست کم در حال حاضر، چنین کشتی هایی ندارد. آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در گذشته گفته است که استفاده از سوخت هسته ای برای کشتی های تجاری، اقتصادی و مقرون به صرفه نیست.

جانشین فرماندۀ نیروی دریایی ارتش ایران، چهار ماه پیش گفت که ایران در مراحل ابتدایی طراحی یک زیردریایی اتمی است و غرب نیز در پی آن، در این خصوص ابراز نگرانی کرد.

زیردریایی های هسته ای به سوختی نیاز دارند که خلوص آن بیش از بیست درصد باشد و غنای اورانیم مورد استفادۀ آنها بین بیست تا نود درصد باشد؛ یعنی همان درجۀ خلوصی که برای ساختن بمب اتم مورد نیاز است.
XS
SM
MD
LG