لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۰

نتیجه یک تحقیق: بیشتر سرطان ها ناشی از سبک زندگی است نه بدشانسی ژنتیکی


یک تحقیق جدید درباره خطرهای محیطی و عوامل اکتسابی ابتلا به سرطان، این گفته را تقویت می کند که "ژن تمام سرنوشت را تعیین نمی کند."

یوسف هانون سرپرست مرکز سرطان در دانشگاه استونی بروک در نیویورک می گوید ژن بد و موتاسیون دی.ان.ای به نظر می رسد که نقش اندکی در ابتلای فرد به سرطان دارند.

به گفته او در مقابل عوامل محیطی مانند استنشاق دود و کشیدن سیگار و خوردن گوشت قرمز نقش مهم تری دارند.

هانون گفت: "۷۰ تا ۹۰ درصد موارد سرطان بر اثر عوامل خارجی است و تنها ۱۰ تا ۳۰ درصد دلیل ژنتیکی دارد."

هانون و همکارانش در پژوهش خود راه های پیچیده ای از جمله شبیه سازی کامپیوتری، مطالعات جمعیت شناسی و تحلل ژنتیکی استفاده کرده اند. این تحقیق در نشریه نیچر منتشر شده است.

آنها رفتار و نحوه تقسیم و تکثیرسلول های بنیادی در بخش های مختلف بدن را مطالعه کردند و متوجه شدند که رقم مشابه مشکلات ژنتیکی منجر به سرطان در تمام بافت ها نمی شود.

دانشمندان همچنین خطر ابتلای به سرطان هنگامی که افراد از نقطه ای به جای دیگر می روند، بررسی کرده و نتیجه گرفته اند که عوامل خارجی نقش بزرگی در توسعه سرطان دارند.

یک تحقیق دیگر که مدتی پیش در سال جاری در نشریه ساینس منتشر شده بود می گفت بیشتر سرطان ها نتیجه بدشانسی ژنتیکی است، اما این تحقیق اخیر آن را یکسره نقض می کند.

در عین حال آقای هانون نقش اتفاقات ژنتیکی را و مصادف شدن آن با یک فرد خاص در یک شرایط ویژه محیطی را رد نمی کند. او می گوید: "عامل شانس این وسط هست اما عوامل زیادی شامل میزان قرار گرفتن در معرض عوامل مضر و سرطان زا و عوامل خارجی دیگر نیز خطر ابتلا را به شدت افزایش می دهند و کاری که ما کنیم، شناسایی آن عوامل و به عقب راندن آنهاست."

XS
SM
MD
LG