یکی از مقامات وزارت دادگستری ایران درباره آزار جنسی دانش آموزان در یک مدرسه در تهران گفت که «تعرضات به دانشآموزان از سوی ناظم مدرسه به زور نبوده است».
مظفر الوندی، دبیر مرجع ملی حقوق کودک که یک نهاد وابسته به وزارت دادگستری ایران است، درباره این پرونده آزار جنسی دانشآموزان به خبرگزاری ایلنا گفت: «متاسفانه در هر مکانی که به صورت متمرکز از کودکان نگهداری میشود احتمال وقوع چنین اتفاقاتی نیز وجود دارد و این یک مساله جهانی است.میزان فراگیری این گونه موارد در کشور برای ما مشخص نیست، اما برای پیشگیری از وقوع آزارهای جنسی موارد مختلفی همچون نظارتهای درونی در مدارس، کنترل رفت و آمدها و گزینش معلم میتواند موثر باشد.»
خرداد ماه امسال، معاون معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اخبار مربوط به آزار جنسی دانشآموزان در دو مدرسه ابتدایی در تهران را تایید کرد. پس از شکایت والدین دو دانش آموز در یکی از مدارس، شکایتهای دیگری نیز در یکی دیگر از مدارس تهران مطرح شد و پرونده ابعاد وسیعتری پیدا کرد.
به گفته این مقام وزارت دادگستری، برخی اعتقاد دارند از نظر علمی «این کششها و گرایشها به صورت دو طرفه در برخی مقاطع سنی وجود دارد.» او ادامه داد: «من هم معتقدم تمامی این موارد به زور نبوده و در برخی موارد این گرایش، دو طرفه بوده است. بنابراین باید زمینه این گونه گرایشها از بین برود؛ فضاهای مجازی و ماهواره بر روی کودکان تاثیر میگذارند و به نظر میآید که کارهای فرهنگی و آموزش میتواند موثرتر از اقدامات قضایی در این زمینه باشد.»
او گفت که در ایران تصور میشود که آموزش مستقیم مسائل جنسی به کودکان نباید انجام شود و برخی مباحث نباید برای کودکان باز شود، در حالی که به اعتقاد او، «کودکان امروز تفاوت بسیاری با گذشته دارند و اطلاعات آنها بسیار بیشتر از کودکان زمان گذشته است. بنابراین آموزشهای خاص در برخی مقاطع میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.»