لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۱

توقف تولید به خاطر کسری گاز و قطع برق؛ کوره ۲۲ کارخانه سیمان خاموش شد


کارخانه سیمان ارومیه. آرشیو
کارخانه سیمان ارومیه. آرشیو

خبرها حاکی از توقف تولید در بسیاری از صنایع در ایران است و هشدارها نسبت به پیامدهای اقتصادی و سیاسی این موضع به اوج رسیده است.

در این ارتباط، وب سایت «دیده‌بان ایران» به نقل از دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نوشت: «کوره‌ها در ۲۲ کارخانه سیمانی کشور خاموش هستند و کارخانجاتی که تولید آنها به کل متوقف نشده، تنها می‌توانند در ساعاتی که برق وصل است، سیمان تولید کنند.»

علی‌اکبر الوندیان گفته است: اختلال در عملکرد کارخانه‌های سیمان در پی قطعی برق و گاز این واحدهای صنعتی رخ داده و اکنون گاز بسیاری از کارخانه‌های سیمانی قطع است.

به گفته او، کارخانه‌هایی مانند سیمان تهران به دلیل همجواری با مناطق شهری اجازه استفاده از مازوت را هم ندارند و در نتیجه تولید در تمام خطوط آن متوقف است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که در سیمان آبیک هم کوره‌ها خاموش هستند و این در حالی است که سیمان آبیک از تولیدکنندگان بزرگ سیمان کشور به شمار می‌آید.

آقای الوندیان تاکید کرد: علاوه بر استان تهران در خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی نیز با توقف به کار کارخانه‌ها به دلیل قطعی برق مواجه هستیم.

در این حال، قطعی برق و محدودیت گازی حتی گریبان صنایع استراتژیکی مثل دارو را گرفته است. مشکلات بوجود آمده برای صنایع دارویی از تابستان ادامه دارد به طوری که رئیس اتاق بازرگانی تهران در روزهای پایانی شهریور ماه ضمن انتقاد از شیوه حکمرانی در کشور گفته بود که شرکت‌های تولید دارو از قطعی برق مستثنی نبودند و «بخش دارو واقعا حال خوبی ندارد، نگران کمبود در فصل سرما با افزایش بیماری های عفونی هستیم.»

حوزه معدن نیز در با معضلات قطع برق و کاهش سهمیه گاز دست به گریبان است. این مشکل از تابستان سال جاری برای بخش معدن مشکل ساز شده بود و در همین رابطه حمیدرضا صالحی، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، در مهر سال جاری به روزنامه «دنیای‌اقتصاد» گفته بود: «وابستگی شدید به انرژی الکتریکی، صنایع معدنی را در برابر نوسانات و کمبودهای شبکه برق کشور به‌شدت آسیب‌‌‌پذیر کرده است.»

قطع گاز صنایع و خاموشی چراغ تولید در ایران با اعتراض گسترده صاحبان صنایع روبرو شده است. در این ارتباط، جلسه هماهنگی بخش خصوصی و دولت در ۲۸ آذرماه برگزار شد و ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی، در این جلسه گفته بود که با قطع برق صنایع تا حدودی مشکل ناترازی برق حل خواهد شد.

در این جلسه، فعالان صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه کل برق شهرک‌های صنعتی تنها سه درصد برق مصرفی کشور است، اعلام کردند که این در حالی است که این میزان درصد کلی ذی‌نفع دارد که با قطع آن به تولید کشور صدمه بسیاری وارد می‌شود.

دبیر کمیته شهرک‌های صنعتی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران نیز با مخرب دانستن قطع برق و محدودیت گازی برای صنایع، گفته است: «زیان ناشی از قطع برق شهرک‌های صنعتی کل کشور در نیمه اول امسال بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ۸ میلیارد دلار بوده است.»

قطع برق و محدودیت‌های ایجاد شده برای صنایع کار را به جایی رسانده است که وب سایت «تجارت نیوز» روز ۲۸ آذر در گزارشی نوشت: «کمبود برق، صنایع را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده است. شهرک‌های صنعتی که هرساله در فصول گرم سال با قطعی برق و در فصول سرد سال با قطعی گاز مواجه می‌شدند، امسال قطعی برق و گاز را با هم تجربه می‌کنند. اتفاقی که این شهرک‌ها را به تعطیلی کامل کشانده و در سوله‌های تولیدی دیگر صدایی جز صدای کلاغ‌ها به گوش نمی‌رسد.»

XS
SM
MD
LG