جمعی از دامداران مناطق مختلف ایران که روز سهشنبه با تجمع مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی در تهران، خواهان رسیدگی به مشکلات صنفی بودند از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند.
براساس گزارشها، این دامداران که خواهان رفع مشکلات صنفی خود و اجرای قوانین مربوط «نظام جامع دامپروری» و چالشهای ناشی از سیاستهای اقتصادی دولت جمهوری اسلامی شده بودند، با برخورد نیروهای نظامی و بازداشت برخی از معترضان مواجه شدند.
خبرگزاری «ایسنا» در این ارتباط نوشت که بیست و هشتم تیرماه «جمعی از دامداران از استانهای مختلف» مقابل وزارت جهادکشاورزی تجمع کرده بودند و «خواستار دیدار با وزیر جهادکشاورزی» و مسئولان مربوطه این وزارتخانه و «رسیدگی به مطالباتشان» بودند.
بر پایه ویدئوهای منتشره توسط برخی کاربران شبکههای اجتماعی، این دامداران در اعتراض به «عدم تعیین قیمت تمام شده شیر خام و گوشت، ممنوعیت صادرات دام زنده و نحوه خرید توافقی دام» از سوی دولت ابراهیم رئیسی، مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کرده بودند.
ایسنا در بخشی دیگر از گزارش خود آورده است که این دامداران معترض همچنین به «ورشکستگی دامداران» به دلیل «افزایش هزینهها، افزایش قیمتنهادههای دامی و علوفه» و همچنین مشکلاتشان در «تامین نهادههای مورد نیاز» نیز تاکید داشتهاند.
برخی دیگر از کاربران شبکههای اجتماعی نیز با انتشار ویدئوهایی در اکانتهای توییتری خود، از برخورد خشن و سرکوبگرانه نیروهای نظامی و امنیتی حاضر در محل اعتراض با دامداران خبر دادهاند.
بسیاری از دامداران در ماههای اخیر با برگزاری تجمعاتی در سطح شهرها و استانهای محل فعالیت خود، هزینه بالای تمام شده کنونی برای تهیه «نهادههای دامی» که از مهمترین اقلام در این صنعت به شمار میرود و پیشتر شامل دریافت «ارز ترجیحی» و «دلار ۴۲۰۰ تومانی» میشده را از چالشهای جدی پیشروی خود اعلام کردهاند.
این درحالی است که برخی از رسانههای ایران گزارش دادهاند که «جلسهای با حضور معاونان وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از دامداران معترض» در این وزارتخانه برگزار شده که بر اساس فیلم منتشره از بخشهای منتسب به آن، یک دامدار پشت میکروفون میرود و خطاب به حاضران میگوید «به نام خدا، دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست.»
این درحالی است که کمی پیشتر، محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی سیام خردادماه از «اوضاع نابسامان» مرغداران کشور خبر داده بود و مهدی کرمیپورمقدم، دبیرکل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق نیز گفته بود که بسیاری از «دامداران، مرغداران و پرورشدهندگان ماهی ایران» سرمایه خود را برداشته و «به عراق مهاجرت کردهاند.»
به رغم گذشت نزدیک به یکسال از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی و اعلام وعدههایی مبنی بر «کنترل قیمتها»، «تورم تک رقمی» و اجرای بسته اقتصادی موسوم به «جراحی اقتصادی» به منظور «بهبود وضعیت بحرانی اقتصاد کشور»، اعتراضات معیشتی و مدنی نه تنها فرونکاسته که بر دامنه آن نیز افزوده شده است.
معلمان، بازنشستگان، کارگران، سهامداران، کشاورزان، دامداران و حتی برخی کارکنان نهادهای حاکمیتی همچون قوه قضائیه یا نیروهای مسلح هم از جمله معترضان این ماهها به وضعیت نابسامان اقتصادی، بیعدالتی معیشتی و ناکارآمدی مدیریت کلان کشور بودهاند.