لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۰

مدیرعامل بورس تهران: درآمد آرایشگاه‌ها از بورس بیشتر است؛ یک کارشناس: نتیجه اقتصاد دستوری است


نمای داخلی یک آرایشگاه زنانه در تهران
نمای داخلی یک آرایشگاه زنانه در تهران

مدیرعامل بورس تهران گفته که «درآمد آرایشگاه‌های زنانه از بورس بیشتر است»؛ یک کارشناس اقتصادی وضعیت کنونی بورس را «آیینه تمام‌نمای یک اقتصاد دستوری» دانسته است.

محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، تأکید کرد وضعیت بازار سرمایه ایران در شرایطی است که جمهوری اسلامی برای تأمین مالی یا باید دروازه‌های کشور را باز کند و یا به سراغ رمزارز برود.

به گزارش وب‌سایت «تجارت‌نیوز» در روز پنجشنبه ۲۴ خرداد ، مدیرعامل بورس تهران همچنین اعلام کرد که «بازار سرمایه ایران هنوز در حال در جا زدن است» و نرخ رشد هشت درصدی «با این سیستم بانکی و وضعیت بورس رویایی بیش نیست.»

شرایط ناپایدار سیاسی موجب شده است که بازار بورس در ایران وضعیت متزلزلی داشته باشد. بنا بر گزارش‌ها در روزهای گذشته، از ابتدای خرداد ماه، مبلغ «سه هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان» از بازار بورس خارج شده است.

در این رابطه، مهدی رباتی، فعال اقتصادی، با بیان این‌که «ارزش معاملات خرد بازار سهام تهران دیروز (چهارشنبه) به ۴۵ میلیون دلار رسید»، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که این «کمترین عدد از سال ۱۳۹۷» تاکنون است، در حالی که «به اندازه ارزش بازار در همان سال، شرکت‌های جدید و افزایش سرمایه رخ داده است.»

به گفته این فعال اقتصادی، «این وضعیت، آیینه تمام‌نمای یک اقتصاد دستوری» است که «ثمره فرار از اقتصاد بازار» و نتیجه سیاست‌های اقتصادی در سه سال گذشته و همچنین «نشانگر در شرف زیان قرار گرفتن اغلب صنایع کشور و اوضاع وخیم رکود عمیق اقتصادی به دلیل سیاست‌های بانک مرکزی است.»

با مرگ ابراهیم رئیسی در پی سقوط هلی‌کوپتر حامل او و همراهانش، رسانه‌ها در ایران می‌گویند در پی مشخص نبودن رویکرد اقتصادی متصدی جدید دولت جمهوری اسلامی و نگرانی‌های سرمایه‌گذاران از دورنمای بنگاه‌ها و چشم‌انداز اقتصاد ایران، سرعت خروج پول افزایش یافته است و «بازار بورس روندی منفی و مبهم را تجربه می‌کند.»

پیش از مرگ رئیسی، «نرخ دلار» از موارد تعیین‌کننده در بازار به شمار می‌آمد، اما با سقوط بورس در هفته‌های گذشته، برخی از کارشناسان معتقدند «در کوتاه‌مدت، افزایش نرخ دلار نیز نمی‌تواند روح تازه‌ای در کالبد این بازار بدمد.»

برخی از کارشناسان اقتصادی درباره وضعیت تولید در ایران هشدار داده و آن را «اسفناک» خوانده‌اند. در این حال، اعتراضات معیشتی اصناف و گروه‌های مختلف صنفی نیز به طور مداوم ادامه دارد و معترضان در شعارهای خود تأکید می‌کنند که وعده‌های انتخاباتی نامزدهای مدنظر شورای نگهبان برای جانشینی ابراهیم رئیسی «دروغ و بی‌حاصل» هستند.

سیامک قاسمی، اقتصاددان، با استناد به گزارشی از یک موسسه مطالعات اقتصادی، تأکید کرده که از میان ۱۰ قلم کالای اول وارداتی به ایران، شش مورد «فقط غذا» است.

در روزهای گذشته آرزو کریمی، خبرنگار اقتصادی، در گفت‌وگو با صدای آمریکا وضعیت بورس را «آیینه تمام نمای اقتصاد ایران» دانست و تأکید کرد که وضعیت تولید در کشور «اسفناک» است.

XS
SM
MD
LG