همزمان با افزایش احتمال پاسخ تلافیجویانه اسرائیل به حمله موشکی جمهوری اسلامی در هفته گذشته، التهاب در بازارهای مالی در ایران با ادامه روند افزایشی قیمت دلار و طلا، و سقوط شاخصها در بازار بورس برای هفتمین روز کاری متوالی، ادامه دارد.
بر اساس گزارشها از بازار آزاد ایران، قیمت هر دلار آمریکا در روز یکشنبه ۱۵ مهر وارد کانال ۶۳ هزار تومان شد و بهای هر یک سکه طلای کامل به بیش از ۴۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
وبسایت تجارتنیوز نیز با اعلام این که بازار سهام در روز یکشنبه با ریزش و «خفقان معاملاتی» مواجه بود و «سهامداران دست از داد و ستد کشیدهاند»، گزارش داد که بورس «شاهد ریزش حجم معاملات خرد تا سطح ۱.۵ میلیارد برگه سهم بود» و «ارزش معاملات خرد نیز تا سطح ۷۰۰ میلیارد تومان پایین آمد.»
همچنین، بنا بر گزارش موسسه مطالعات اقتصادی بامداد در روز یکشنبه پانزدهم مهر، نسبت ارزش بورس اوراق بهادار تهران به سکه به میزان «۱۳۷.۴ میلیون» کاهش یافته است.
در همین زمینه، سیامک جوادی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته است که بازارهای مالی و پولی با هر نوع بیثباتی مثل کارد و پنیر است و از آن فرار میکنند.
به گفته او، اکنون به واسطه شوک ناشی از جنگ، سرمایهداران از داراییهای ریالیشان خروج کنند و دستکم به صورت مقطعی قیمت دلار بالا میرود و در حال حاضر جمهوری اسلامی با «ارزپاشی هنگفت» توانسته فعلا بهای دلار را به صورت غیرواقعی نگه دارد.
به هم ریختگی بازار بورس و قیمت ارز و طلا در ایران پس از موشکپرانی جمهوری اسلامی به سمت اسرائیل، در حالی است که مسعود پزشکیان ادعای «جراحی اقتصادی» برای کشور کرده بود.
پیش از این بورقان نظامی اقتصاددان، در این زمینه به صدای آمریکا گفته است، ایران دچار یک «تورم بالای مزمن» است و عواملی از جمله بیانضباطی مالی دولت غیرپاسخگو به مردم، و ضعف شدید ابزارهای پولی بانک مرکزی، عقبماندگی شدید مقررات بانکداری و نظام نظارت بر بانکها، از جمله دلایل آن است.
پیشتر، فریبرز کلانتری روزنامهنگار اقتصادی، به صدای آمریکا گفته است که وضعیت اقتصاد در ایران «غارتی و رفاقتی» است.