یکصد تن از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای ایران روز سهشنبه ۱۱ بهمن با انتشار بیانیهای حکم تعلیق حسن باقرینیا، استاد دانشگاه حکیم سبزواری، را محکوم کردند و خواستار لغو این حکم شدند.
در این بیانیه آمده است که ریاست دانشگاه حکیم سبزواری برای صدور این حکم تعلیق به هیچ جرمی که در مراجع قضایی احراز شده باشد، استناد نکرده و این حکم «بدون طی مراحل قانونی» صادر شده است.
امضاکنندگان بیانیه میگویند «شواهد حکایت از آن دارد که تعلیق حسن باقرینیا صرفا مستند به انتشار استوریهای اینستاگرامی او و اعتراض به احکام انضباطی دانشجویان بوده است».
کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور پیشتر نیز از اخراج یا قطع همکاری با تعدادی از اساتید دانشگاههای تهران، بهشتی و علامه طباطبایی خبر داده بود.
امیر نیکپی، استاد جامعهشناسی حقوقی دانشگاه بهشتی، و مهشید گوهری، استاد مدعو گروه ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، دو تن از اساتیدی هستند که اخیرا از دانشگاه اخراج شدهاند.
محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران، نیز سه هفته پیش از این دانشگاه اخراج شد.
اخراج او پس از آن صورت گرفت که این حقوقدان با انتشار مطالبی در شبکههای اجتماعی با استناد به ادله حقوقی و قانونی، از صدور حکم اعدام برای برخی از معترضان تحت عنوان «محاربه» و «افساد فیالارض» انتقاد کرد.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز سهشنبه همچنین از اخراج دستکم ۱۱ استاد مدعو دانشگاه فردوسی مشهد به دلیل حمایت آنان از دانشجویان معترض خبر داد.
این نهاد صنفی نوشته است که این اقدام بخشی از پروژه بزرگتر «تصفیه دانشگاهها در سراسر کشور» است.
در اعتراضات جاری در ایران، که از اواخر شهریور و در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی آغاز شد، گزارشهای متعددی از فشارهای امنیتی بر اساتید دانشگاه و اخراج، تعلیق یا قطع حقوق آنان منتشر شده است، بهویژه در مورد اساتیدی که از دانشجویان معترض حمایت کردهاند و خواستار آزادی دانشجویان زندانی شدهاند.
موج جدید اخراج اساتید دانشگاهها اعتراضات دانشجویان را به دنبال داشته است.