ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز سهشنبه ۱۱ آبان با انتشار بیانیهای با اشاره به این که روزنامهنگاران در بسیاری از کشورها با خطر خشونت و زندانی شدن مواجه هستند، تهدید، آزار و اذیت، و خشونت علیه دستاندرکاران رسانهها را محکوم کرد.
۱۱ آبان روز جهانی «پایان دادن به مصونیت جرایم علیه روزنامهنگاران» است.
این بیانیه میگوید که وزارت خارجه آمریکا نسبت به پیشبرد آزادی مطبوعات در ایالات متحده و جهان متعهد است و از دولتها میخواهد عاملان آزار و اذیت، ارعاب، و خشونت علیه روزنامهنگاران را پاسخگو کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه همچنین ضمن محکوم کردن «تهدیدها، آزار و اذیتها، و خشونت» علیه اصحاب رسانه، میگوید که این تهدیدها به طرز فزایندهای در قالب تلاش دولتها برای دست یافتن به خارج مرزهایشان - از جمله از طریق سوءاستفاده از ابزارهای نظارت دیجیتالی که ارتباطات و موقعیت مکانی روزنامهنگاران را ردیابی میکنند - انجام میشود و هدف آنها محدود کردن «توانایی روزنامهنگاران برای گزارشگری در مورد فساد یا سرکوب دولتی» است.
در این بیانیه تاکید شده است که هیچ یک از اعضای مطبوعات نباید به دلیل انجام وظیفه مورد تهدید، اذیت و آزار، یا حمله فیزیکی قرار گیرند و یا بازداشت شوند.
گزارشگران بدون مرز در گزارش سال ۲۰۲۱ خود، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را در زمره «درندگان آزادی رسانهها» در جهان قرار داد.
گزارشگران بدون مرز که خبرنگاری و خبررسانی را بهترین واکسن علیه انتشار اطلاعات غلط میداند، در گزارش سالانه خود که وضعیت روزنامهنگاران را در ۱۸۰ کشور مورد مطالعه قرار داده است میگوید ۷۳ کشور، به طور کامل یا به شدت، جلوی اطلاعرسانی بیطرف را میگیرند.
بر اساس این گزارش، ایران به لحاظ سرکوب آزادیهای رسانهای و خبرنگاران در رتبه ۱۷۴ قرار دارد.