پروژه ققنوس ، در ادامه تحقیقات علمی درباره مسائل ایران، برای اولین بار در دو سال گذشته جلسهای را به شکل حضوری در واشنگتن برگزار کرد. در این جلسه مباحث و مشکلاتی در حوزههای عدالت اجتماعی، مقابله با کووید و همچنین مدیریت منابع آب بررسی شد و همچنین از پروژه استارلینک درخواست شد ایران را در محوطه تحت پوشش خود قرار دهد.
شیما بزرگی معاون پروژه ققنوس در این جلسه که روز جمعه ۲۳ اردیبهشت در واشنگتن برگزار شد، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «دیروز آقای ایلان ماسک یک نقشهای را از آنچه در حال حاضر پوشش استارلینک در جهان است و ۳۲ کشور جهان را شامل میشود، منتشر کرد. بر روی این نقشه، سه نوع رنگ وجود دارد. کشورهایی که در حال حاضر دسترسی دارند که بیشتر شمال آمریکا و اروپای غربی است و با رنگ آبی دیده میشود. کشورهایی که با رنگ آبی پررنگ نشان داده میشوند کشورهایی هستند که در مراحل دسترسی قرار دارند ولی روی ایران و افغانستان، هیچرنگی دیده نمیشود.»
وی افزود: «دلایل زیادی دارد از جمله این که هزینهای که از داخل ایران باید تامین شود و شاید مردم نتوانند آن را پرداخت کنند. ما از آقای ایلان ماسک و استارلینک خواستیم اگر بتواند در مورد محدودیتهای ارتباطی که ایران با آن روبرو است کمک کند، جامعه ایرانی خارج از کشور حاضر به تامین هزینهها است، همانگونه که برای اوکراین هم این کار را کردند و این یک مسئله حقوق بشری است. با حوادثی که این روزها در ایران روی میدهد، مردم نیازمند اینترنت بدون فیلتر، با دسترسی کامل و با سرعت بالا هستند.»
پروژه ققنوس ایران اعلام کرد به رغم محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در دو سال گذشته، این گروه کار خود را ادامه داده است.
شیما بزرگی در این خصوص گفت: «به محض این که این اتفاق افتاد ما هم مثل بسیاری از محیطهای آکادمیک و دانشگاهی فعالت خود را به فضای آنلاین منتقل کردیم، وبینارهای در زمینههایی چون کووید برگزار کردیم. در زمینه آب و مسائل دیگر هم تحقیقاتی داشتیم و به هیچ وجه کووید باعث نشد کار خود را تعطیل کنیم. مردم میتوانند با مراجعه به شبکههای اجتماعی، مطالب ما را دنبال کنند.»
نشست پروژه ققنوس به مدت دو روز برگزار میشود.