لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۲

معضل تغییرات اقلیمی؛ هزاران نفر در اعتراض به «عدم پیشرفت» دولت کره جنوبی در این زمینه به خیابانهای سئول آمدند 


سئول- کره جنوبی
سئول- کره جنوبی

پایتخت کره جنوبی روز شنبه ۱۷ شهریور شاهد تجمع اعتراضی بیش از ۳۰ هزار نفری بود که در گرمای شدید گرد هم آمده بودند تا خواستار اقدامات تهاجمی‌تر دولت برای مقابله با گرمایش زمین شوند.

معترضان در دمای بالای ۳۰ درجه سانتیگراد در بزرگترین تظاهرات سال جاری در این کشور جمع شدند و ترافیک را در مرکز سئول بند آوردند.

آنها بنرهای بزرگی با شعارهای «عدالت اقلیمی» در دست داشتند.

اعتراض به عدم پیشرفت دولت در رابطه با تغییرات اقلیمی در سئول
اعتراض به عدم پیشرفت دولت در رابطه با تغییرات اقلیمی در سئول

این اعتراضات که توسط «گروه راهپیمایی عدالت اقلیمی ۹۰۷» سازماندهی شده بود پس از حکم ماه گذشته دادگاه قانون اساسی کره جنوبی مبنی بر اینکه قانون تغییرات آب و هوایی این کشور از حقوق اولیه بشر محافظت نمی‌کند و هدف‌هایی برای محافظت از نسل‌های آینده تعیین نکرده است، شکل گرفت.

این حکم پس از آن صادر شد که ۲۰۰ نفر به دادگاه قانون اساسی شکایت کردند که دولت با عدم اقدامات کافی در مورد تغییرات آب و هوایی، حقوق بشر شهروندان را نقض می‌کند.

کره جنوبی که قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی انتشار کربن را به صفر برساند، پس از استرالیا بزرگترین آلوده‌کننده زغال سنگ در میان کشورهای بزرگ اقتصادی «گروه بیست» است.

تغییرات آب و هوایی می‌تواند بر میزان و شدت طوفان‌های گرد و غبار نیز تأثیر بگذارد. همچنین می‌تواند الگوهای گردش جوی را تغییر دهد و ممکن است بر حرکت طوفان‌های گرد و غبار در مناطق بزرگ نیز اثر داشته باشد.

شواهد و مطالعات علمی نشان داده است که با افزایش بیشتر دما، شدت طوفان‌های شنی نیز بیشتر می‌شود.

کاوه مدنی، مدیر اندیشکده آب سازمان ملل به مناسبت «روز جهانی هوای پاک برای آسمان آبی» مطلبی در مجله «فوربز» درباره عدم آمادگی جهان برای رویارویی با بحران گرد و غبار منتشر کرده است.

او در این مطلب می‌نویسد: «تصور کنید از خواب برخاسته‌اید و می‌بینید آسمان با مه غلیظ و خفه‌کننده شن و غبار همراه با ذرات ریزی که به راحتی استنشاق می‌شوند، تاریک شده است. این یک داستان هولناک نیست، بلکه واقعیت زندگی بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در هند، ۱۷۳ میلیون نفر در پاکستان، ۶۲ میلیون نفر در ایران و ۴۰ میلیون نفر در چین است.»

آقای مدنی افزوده است که واکنش جهانی به فاجعه فزاینده طوفان‌های شنی و گرد و غبار ناکافی و سرمایه‌گذاری‌ها در این زمینه اندک بوده است. و پروژه‌های هوای پاک با کمبود بودجه روبرو هستند و تنها ۱ درصد از بودجه توسعه بین‌المللی را جذب می‌کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG