لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۵

مروری بر سیاست‌های رئیس جمهوری جدید کره جنوبی


انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی با پیروزی «مون جا این» نامزد لیبرال در این رقابت ها به پایان رسید و به این ترتیب پس از یک دهه حزب لیبرال در کره جنوبی حاکم شد.

«مون جا این» از حزب سوسیال لیبرال کره جنوبی موسوم به حزب «مینجو» نامزدی است که پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری برای بسیاری از شهروندان کره جنوبی امیدوار کننده بود.

اما با روی کار آمدن آقای جا-این، سیاست های کره جنوبی در قبال آمریکا و بویژه کره شمالی شاهد تغییراتی بنیادین خواهد بود.

سیاست مون در برابر کره شمالی

آقای مون طی تبلیغات انتخاباتی، به جای اعمال تحریم ها و لفاظی های تند با کره شمالی، از سیاست گفتمان با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، حمایت کرده بود و به همین خاطر مورد انتقاد محافظه کاران تندرو کشور قرار گرفته بود.

سیاست آقای مون در قبال کره شمالی تلفیقی است از مذاکرات، همکاری های اقتصادی، و اقدامات ارتشی و امنیتی. او در مناظره ای در ماه آوریل در اینباره گفته بود «من اطمینان دارم می توانم رهبری تلاش های دیپلماتیک تمام احزاب کشور را به عهده بگیرم که نتیجه آن توقف کامل برنامه هسته ای کره شمالی خواهد بود.»

مون معتقد است رابطه با کره شمالی، بویژه در زمینه اقتصادی، بهترین روش برای غیرهسته ای کردن شبه‌جزیره کره است.

رویکرد «مون جا این» در قبال آمریکا

آمریکا و کره جنوبی بیش از یک دهه است که به لحاظ سیاسی و نظامی متحد بوده اند و واشنگتن نیز برای سئول مهمترین متحد دوجانبه محسوب می شود.

اما رهبر جدید کره جنوبی در یک زمینه بسیار مهم با کابینه ترامپ اختلاف نظر دارد و آن استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در خاک کره جنوبی است.

پس از استیضاح و برکناری خانم پاک گون هه، رئیس جمهوری پیشین، دولت موقت این کشور روند استقرار سامانه تاد را تسریع بخشید، اقدامی که از سوی آقای مون و احزاب چپ مورد انتقاد شدید قرار گرفت.

آقای مون و دیگر منتقدان پروژه تاد معتقدند استقرار این سامانه باید در پارلمان کشور به رأی گذاشته شود. اما سئول و واشنگتن هفته گذشته و پیش از پیروزی آقای مون مشترکا اعلام کردند که بخش عمده ای از سامانه تاد مستقر و راه اندازی شده است و رئیس جمهوری جدید قادر به جلوگیری از استقرار کامل آن نخواهد بود.

آقای مون همچنین در مصاحبه ای با واشنگتن پست حین تأکید بر اهمیت همکاری میان آمریکا و کره جنوبی در راستای بهبود روابط دیپلماتیک و امنیت ملی، گفته بود «ما باید در امور شبه‌جزیره کره که مستقیما ما را درگیر می کند حرف اول را بزنیم.»

آقای مون در رابطه به ملاقات با آقای ترامپ گفت امیدوار است چنین ملاقاتی فرصتی باشد تا آنها بتوانند برای مقابله با برنامه هسته ای کره شمالی و توقف کامل آن به راهکاری عملی دست یابند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG