لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۲

اعدام ۶ زندانی در زندان قزل‌حصار کرج در ۸ روز


سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه ۱۱ آبان خبر داد که حکم دست‌کم ۵ زندانی ازجمله یک تبعه کشور افغانستان که در پرونده‌های جداگانه با اتهامات مربوط به «مواد مخدر»، «محاربه» و یا «قتل عمد» به اعدام و یا قصاص نفس محکوم شده بودند، صبح چهارشنبه نهم آبان در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمده است.

به نوشته وب سایت این سازمان، اطلاعات جدید نشان می‌دهد که روز دوم آبان نیز حکم یک زندانی دیگر که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود و از اختلالات روانی رنج می برد، در این زندان به اجرا درآمده است.

به این ترتیب، شمار اعدام‌های روزهای اخیر در این زندان به ۶ تن افزایش یافته است.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، هویت دو تن از ۵ زندانی اعدام شده در روز نهم آبان، که در پرونده‌های جداگانه با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، مصطفی غلام‌زاده و عبدالله تاجیک، تبعه افغانستان احراز شده است.

هویت دو زندانی دیگر که با اتهام «محاربه از طریق سرقت مسلحانه» به اعدام محکوم شده بودند، محمد جلالی و سامان انبری احراز شده است.

در این حال، هویت پنجمین زندانی اعدام شده با اتهام «قتل عمد»، تا لحظه تنظیم این گزارش احراز نشده است.

سازمان حقوق بشر اشاره کرد که اعدام این ۵ زندانی تا لحظه تنظیم خبر اعدام شان از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

علاوه براین، صبح روز دوم آبان، حکم اعدام یک مرد در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا در آمد. این زندانی که هویتش علیرضا رضوی خالق‌آبادی، ۲۶ ساله احراز شده است، با اتهام «محاربه» به اعدام و «قتل عمد» ۴ تن، به چهار بار قصاص نفس محکوم شده بود.

یک منبع مطلع درمورد اعدام این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «علیرضا رضوی خالق‌آبادی اهل یزد بود. یک باغ داشت در شهریار که دولت مصادره کرده بود و ۴ نگهبان برایش گذاشته بود. علیرضا هرچه کرد نتوانست باغش را پس بگیرد و در یک اقدام در عصبانیت، به چهار نگهبانی که دولت گذاشته بود حمله کرد و هر چهار تن را به قتل رساند.»

سازمان حقوق بشر ایران اشاره کرد که مشخص نیست این زندانی برای اتهام «محاربه» اعدام شده، یا برای «قتل عمد.»

بر اساس این گزارش، وب سایت رکنا خبر اعدام علیرضا رضوی خالق‌آبادی را بدون ذکر نام کامل منتشر کرده است. در گزارش رکنا به نقل از وکیل این زندانی آمده است: «موکلش از سلامت روان برخوردار نیست و سابقه بستری در بیمارستان روانی را داشته است.»

این سازمان نوشت: اعدام زندانیانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» اعدام شده‌اند، در ۴ سال گذشته به‌طور مستمر و هر ساله، افزایش شدیدی داشته‌اند و سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که ۲۵۶ نفر با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۸۴ درصد افزایش را شاهد بوده و ۴۷۱ اعدام با این اتهام به ثبت رسیده است.

پیش از این سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالیانه خود که در خرداد سال جاری منتشر شد، خبر داد که جمهوری اسلامی ایران یکی از ۵ کشور با بیشترین شمار اعدام در سال ۲۰۲۳ میلادی، بوده است.

این سازمان حقوق بشری اشاره کرد که حکومت ایران به تنهایی ۷۴ درصد از اعدام‌های شناسایی شده را انجام داده است.

XS
SM
MD
LG