لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۴

موسوی: شرایط برای شرکت در انتخابات مناسب نیست


میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالف دولت ایران، در تازه ترین اظهار نظر خود گفته است با در نظر گرفتن وضعیت فعلی، شرایط برای شرکت در انتخابات آینده مجلس مناسب نیست.

این نخستین اظهار نظر نامزد معترض به انتخابات ریاست جمهوری گذشته درباره انتخابات مجلس آینده ایران است.

سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی، گزارش داد او و همسرش، زهرا رهنورد، برای اولین بار پس از هفت ماه حصر در منزل، به خانه یکی از فرزندان شان برده شده اند تا با هر سه دخترشان دیدار کنند.

به گزارش کلمه در این دیدار یک مسوول بلند پایه قضایی حضور داشت که میرحسین موسوی به حضور این فرد در منزل دخترش معترض شد.

پیام موسوی برای انتخابات مجلس

هرچند جزییات زیادی از این دیدار گزارش نشده است، اما از آقای موسوی نقل شد که «با توجه به تداوم وضعیت فعلی نمی توان امیدی به انتخابات و شرکت در آن داشت.»

البته این نامزد معترض به انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته، با اشاره به تحولات جاری کشور گفت، «آینده روشن است.»

بعد از هفت ماه حصر و محدودیت برای موسوی و کروبی، در هفته گذشته رهبران مخالف دولت توانسته اند با خانواده های شان دیدار کنند.

رضا ویسی، روزنامه نگار رادیو فردا در پراگ، اعتقاد دارد که هرچند حکومت برای برگزاری این ملاقات ها اهدافی داشته اما این دو چهره مخالف دولت، آنها را ناکام گذاشته اند.

ویسی می گوید، «هدف حاکمیت از این دیدار و دیدار قبل خانواده آقای کروبی با ایشان کاهش فشار افکار عمومی داخلی و بین المللی برای پایان حصر آقایان موسوی و کروبی بود، اما یک جمله آقای موسوی همه معادلات آنها را برهم زد.»

این روزنامه نگار می افزاید، «آقای موسوی در این دیدار گفته هنوز وضعیت فعلی کشور برای شرکت در انتخابات مناسب نیست و نباید درچنین انتخاباتی شرکت کرد.»

جمهوری اسلامی ایران قصد دارد برای اولین بار بعد از انتخابات جنجالی رياست جمهوری سال ۸۸، انتخابات دوره نهم مجلس را اسفند ماه امسال برگزار کند. پیش از این مسوولان ایران انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که باید سال گذشته برگزار می شد را به تعویق انداختند.

با اینکه حامیان دولت و رهبر جمهوری اسلامی این روزها درباره انتخابات اظهار نظر می کنند اما مخالفان دولت هنوز تنها به بیان شروط شان برای شرکت در انتخابات اشاره کرده اند. بطور مشخص محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ایران، پیش شرط هایی چون آزادی زندانیان سیاسی، بازگشت به قانون اساسی و انتخابات آزاد را شرط حضور اصلاح طلبان در انتخابات عنوان کرده بود.

به اعتقاد رضا ویسی، روزنامه نگار ایرانی، میرحسین موسوی با همین یک جمله در مورد انتخابات، برای حامیان اش پیام فرستاده است.

رضا ویسی معتقد است موسوی در این دیدار کوتاه به هوادارانش پیام داده که با این شرایط در انتخابات شرکت نکنند
رضا ویسی معتقد است موسوی در این دیدار کوتاه به هوادارانش پیام داده که با این شرایط در انتخابات شرکت نکنند

ویسی می گوید، «آقای موسوی نظرشان را گفته اند و این یعنی اینکه طرفداران آقای موسوی حاضر به شرکت در چنین انتخاباتی نیستند.»

او می افزاید، «با توجه به جایگاه آقای موسوی در جامعه ، این پیش بینی را می شود کرد که طیف عمده ای از اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نکنند.»

البته رضا ویسی احتمال مشارکت برخی فعالان سیاسی با عنوان اصلاح طلب در انتخابات را منتفی نمی داند و می گوید، «ممکن است حکومت برخی اصلاح طلبان بی خاصیت و کم تاثیر که به بیت رهبری نزدیک اند و در واقع شبه اصلاح طلب هستند را به شرکت در انتخابات دعوت کند.»

وضعیت روحی عالی

آقای موسوی در اولین دیدار با سه دخترش از وضعیت جسمی و همچنین محدودیت های اعمال شده سخن گفته است.

پیش از این برخی سایت های نزدیک به دولت از وضعیت جسمی نامناسب موسوی گزارش کرده بودند اما میرحسین موسوی این خبرها را تکذیب کرده است. کلمه به نقل از موسوی نوشت «در شرایط مساعد جسمی» و «روحیه بسیار عالی» قرار دارد.

وی با نقل برخی از محدودیتها ، اظهار کرد «از آنجایی که فشارها و محدودیتها به دلیل آرمان و سخن حقیست که هر دو به آن اعتقاد دارند، شکرگزارند و راضی به رضای خدا.»

این چهره مخالف دولت تاکید کرد به روزنامه و رادیو حتی بعضا لوازم نوشتاری دسترسی ندارد.

موسوی و رهنورد در این دیدار همچنین تاکید داشتند که این اقدامات، «تنها برای پاک کردن ذهن آنهاست در حالی که محال است با این گونه کارها ذهن ایشان نسبت به حقایق پاک شود.»

موسوی و رهنورد که فعالیت هنری از جمله دلمشغولی های شان است، گفته اند که «تعداد زیادی از آثار هنریشان و نقاشی های ایشان و خانم رهنورد در روزهای ابتدایی حصر و در بازرسی ها از خانه توسط ماموران خارج شده و در جای نامعلومی نگهداری می شود.»

هفت ماه حصر

حصر و محدودیت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران شان از ۲۵ بهمن سال گذشته آغاز شد. پس از اینکه آنها خواستار حضور مردم برای همراهی با جنبش های منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شدند، این محدودیت اعمال شد.

در دویست روز گذشته رفت و آمد ها محدود شده و تنها در مواردی چون فوت پدر میرحسین موسوی و یا درمان همسر مهدی کروبی ، آنها از خانه خارج شده اند.

در این مدت نهادهای بین المللی و بسیاری از فعالان سیاسی داخل ایران خواستار پایان حصر ومحدودیت موسوی و کروبی شده اند.

مقام های رسمی ایران همچون احمد جنتی پیش از این خواستار برخورد با آنچه او «سران فتنه» نامید، شده بودند اما برغم هفت ماه محدودیت موسوی و کروبی، مسوولان قضایی تاکنون نسبت به محاکمه آنها اقدامی نکرده اند.

روز دوشنبه غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل ایران گفت که حصر موسوی و کروبی به معنی بازداشت آنها نیست و همچنین توصیه کرد محدودیت اعمال شده به نفع ایشان است.

پیش از این مسوولان جمهوری اسلامی ایران، محدودیت هایی را برای برخی مراجع تقلید همچون آیت الله شریعتمداری یا آیت الله منتظری اعمال کرده بودند که به «حصر» مشهور شد.

XS
SM
MD
LG