ماموران امنیتی ، مسعود شفیعی وکیل سه آمریکایی سابقا بازداشت شده در ایران را برای ساعاتی بازداشت کردند و پس از بازرسی دفتر و منزل ، او را آزاد کردند.
آقای شفیعی با تایید این خبر ، گفت که پنج مامور امنیتی پس از ارایه حکمی برای انتقال او به زندان اوین ، منزل و محل کار این وکیل دادگستری را بازرسی کردند. او همچنین درباره موکلان اش مورد بازجویی قرار گرفت و پس از ساعاتی با تعهد آزاد شده است.
مسعود شفیعی وکیل سه کوهنورد آمریکایی بازداشت شده در ایران است که بالاخره در هفته گذشته به آمریکا بازگشتند.
سارا شورد ، شین بائر و جاش فتال ، سه کوهنورد-گردشگر آمریکایی هستند که مرداد سال ۸۸ در مرز عراق با ایران بازداشت شدند. مقام های جمهوری اسلامی ابتدا اعلام کردند آنها بطور غیر مجاز وارد ایران شده اند اما کمی بعد وزیر اطلاعات اعلام کرد این سه به جاسوسی برای آمریکا متهم شده اند.
هر سه آمریکایی ، خانواده های شان و مقام های آمریکا این اتهام ها را رد کردند.
سال گذشته در آستانه سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک ، سارا شورد با سپردن وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شد و کمی بعد دو آمریکایی باقیمانده در زندان به هشت سال زندان محکوم شدند. امسال هم پیش از سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک ، او اعلام کرد که شین بائر و جاش فتال نیز آزاد می شوند اما اختلاف نظر قوه قضاییه و دولت ایران موجب شد تا آنها همزمان با حضور محمود احمدی نژاد در نیویورک از زندان آزاد شوند.
بازداشت چند ساعته وکیل این شهروندان آمریکایی در حالی صورت گرفته که این سه نفر ، هفته گذشته در یک نشست خبری از نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کردند.
شین بائر و جاش فتال در این نشست گفتند که بی گناه در این دو سال بازداشت بودند و در ۷۸۱ روز بازداشت شان صدای فرياد زندانيان ديگر را که مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند، شنیده اند.
آنها همچنین گفتند کشانی در ايران ، تنها برای شرکت در يک تظاهرات يا برای عقايد مذهبی زندانی شده اند. روزنامه نگاران پشت ميله های زندان می مانند و مردم بی گناه اعدام می شوند."
مسعود شفیعی به صدای آمریکا گفته حدس می زند در پی این نشست خبری سه آمریکایی آزاد شده ، او مورد بازجویی قرار گرفته است. او گفته است سوالات در این مورد بوده و این وکیل دادگستری پاسخ داده که «آنها در زمان آزادی هر حرفی بزند ، به من ارتباطی ندارد.»
شفیعی افزود : « آنچه اهمیت دارد این است که این سه در ایران به عنوان متهم حق داشتن وکیل را دارا بودند و من چون معتقد بودم که بیگناه هستند ، سعی کردم به آنها کمک کنم.»
توهین به قضا و وکیل
آقای شفیعی از بازداشت چند ساعته خود و این بازجویی ابراز تعجب کرده و آن را توهین به نظام قضایی ایران و زیر سوال بردن شان جایگاه وکیل مدافع عنوان کرد.
او گفت : «به هر حال نظام قضایی ایران شان و جایگاهی دارد که براساس آن در مدت دو سال اخیر رفتار شده است. حتی آزادی این سه نیز براساس مقررات بود اما حال با برخورد اخیر من نمی دانم چه بگویم. آیا اینطور شان و جایگاه دستگاه قضایی و پرسنل با شرف دادگستری حفظ می شود؟ آیا جایگاه وکیل مدافع حفظ می شود؟»
این وکیل دادگستری افزود:« من چه در این پرونده و چه در سایر پرونده های امنیتی همیشه به مساله منافع ملی کشور و حقوق متهمان فکر کرده ام و انتظار چنین برخوردی را نداشتم.»
بخشی از تعجب این وکیل دادگستری بخاطر نوع احضار و حکم جلب اوست. آقای شفیعی گفت :« معمولا احضاریه متهمان برای آنها ارسال می شود و اینطور نیست که مستقیم حکم جلب صادر شود. قانون در این مورد سختگیری دارد و اگر متهم شرایط خاصی داشته باشد ، جرم او قتل یا سرقت باشد یا اینکه مجعول المکان باشد ، حکم جلب صادر می شود نه برای من که دفتر و محل کارم معلوم است و هیچ مشکلی برای مراجعه به مجموعه ی قضایی نداشته ام.»
آقای شفیعی که تا چندی دیگر قصد دارد برای برخی مسایل خانوادگی به آمریکا سفر کند ، گفت که پس از بررسی متوجه شده که ممنوع الخروج نیست.
تا کنون برخی از وکلای دادگستری در ایران از سوی مسولان امنیتی مورد پیگرد قرار گرفته اند. نسرین ستوده ، محمد سیف زاده ، عبدالفتاح سلطانی و محمد علی دادخواه از جمله وکلایی هستند که بخاطر دفاع از موکلان سیاسی یا فعال مدنی ، با برخورد مقام های امنیتی و قضایی مواجه شده اند.