لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۱

شیرین عبادی در پارلمان اروپا: معترضان در ایران خواستار تغییر حکومت هستند


شیرین عبادی در پارلمان اروپا
شیرین عبادی در پارلمان اروپا

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه در سخنرانی خود در پارلمان اروپا، هدف اعتراضات مردم ایران را تغییر رژیم جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور اعلام کرد.

این چهره شاخص اپوزیسیون گفت: «مردم با برپایی اعتراضاتی که از ماه سپتامبر تا به حال هم ادامه دارد خواهان تغییر رژیم هستند. چون می‌دانند متاسفانه رژیم اصلاح‌پذیر نیست.»

شیرین عبادی در بخشی از سخنانش بر تغییر قانون اساسی ایران تاکید کرد و تصریح کرد: «با این قانون اساسی هیچ نوع اصلاحاتی امکانپذیر نیست. »

این چهره شاخص مخالف حکومت، از کشورهای اروپایی خواست که در سمت درست تاریخ بایستند و «سپاه پاسداران را تروریست اعلام کنند.» او یادآوری کرد «سپاه پاسداران طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئول حفاظت از رژیم است و این خشونت‌ها توسط سپاه پاسداران انجام گرفته است.»

این برنده جایزه صلح نوبل برپایی اعتراضات و «انقلاب» مردم ایران را باعث شنیده شدن صدای معترضان در جهان دانست.

شیرین عبادی در بخشی از سخنانش، خواستار حمایت اروپا از برقراری دموکراسی در ایران شد و از آنها خواست در برابر نقض حقوق بشر به وسیله جمهوری اسلامی سکوت نکرده و «بی تفاوت» نباشند.

این حقوقدان سرشناس، برقراری دموکراسی در ایران را موجب برقراری آرامش در منطقه و کاهش شمار پناهندگان ایرانی در کشورهای غربی دانست.

خانم عبادی گفت: «اگر در ایران دموکراسی بشود، مردم احتیاجی به مهاجرت یا پناهندگی ندارند.»

این وکیل حقوق بشری از کشورهای اروپایی خواست که پیش از بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، از انعقاد هرگونه قرارداد تجاری با حکومت جمهوری اسلامی پرهیز کنند.

شیرین عبادی که از امضاکنندگان منشور مهسا بشمار می‌رود، در بخشی از اظهاراتش با مروری بر چگونگی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس اخلاقی و بی‌نتیجه ماندن شکایت خانواده او، بر نادیده گرفته شدن حقوق بشر به وسیله مقام‌های جمهوری اسلامی تاکید کرد.

خانم عبادی همچنین با ارائه توضیحاتی درباره فشارهای امنیتی وارده بر صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا (ژینا) امینی، و بازداشت دو خبرنگار افشاکننده کشته شدن مهسا، به توصیف فضای اختناق و سرکوب در ایران پرداخت.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی، خبرنگارانی که حوادث مربوط به کشته شدن مهسا امینی را پوشش می‌دادند، در روزهای نخست اعتراضات بازداشت شده و همچنان در زندان بسر می‌برند.

شیرین عبادی در بخشی از سخنانش بر عدم استقلال دادگاه‌ها در ایران و نفوذ دستگاه‌های امنیتی در تمامی ابعاد قضایی جمهوری اسلامی و نیز جان باختن مخالفان جمهوری اسلامی و عدم پاسخگویی حکومت در این باره تاکید کرد. او گفت: «در طول ۴۳ سال گذشته، تعداد کثیری از مردم ایران برای مخالفت با چنین حکومتی جان خود از دست داده اند.»

این برنده جایزه صلح نوبل در ادامه با اشاره به غیاب اعلام هرگونه آمار رسمی از سوی حکومت، گفت: «ما فقط از طریق راستی آزمایی و از خبرهایی که خانواده‌ها اعلام می‌کنند متوجه می‌شویم که چه تعداد انسان کشته شدند.» او تعداد کشته شدگان اعتراضات «انقلاب مهسا» در ایران را بیش از ۵۵۰ نفر، ازجمله دست‌کم ۷۰ نوجوان اعلام کرد.

این حقوق‌دان شناخته شده، در توضیح تشدید محدودیت آزادی بیان در ایران، از جمله به بازداشت گسترده معترضان، وکلای دادگستری، و ممنوع الکار و ممنوع المعامله شدن هنرمندان حامی اعتراضات اشاره کرد.

اظهارات شیرین عبادی در چندین بخش مورد تشویق حضار قرار گرفت.

اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، نیز که در این جلسه حضور داشت با اشاره به سوابق و فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری شیرین عبادی، از او قدردانی کرد.

خانم فون درلاین مبارزه و اعتراضات زنان ایران را ستود و آن را الهام بخش تمامی زنان در جهان دانست.

اجلاس عمومی پارلمان اروپا، روز ۲۴ اسفندماه، و به مناسبت روز جهانی زن در استراسبورگ و با حضور فعالان مدنی و سیاسی از سراسر جهان برگزار شد.

XS
SM
MD
LG