وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که روز جمعه ۲۷ بهمن یک فروند نفتکش حامل نفت خام که در دریای سرخ به سوی هند در حرکت بود هدف حمله موشکی قرار گرفت.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این حمله را «نمونه دیگری از حملات غیرقانونی به کشتیرانی بینالمللی» دانست و گفت که این حملهها به رغم صدور بیانیههای متعدد مشترک و بینالمللی خطاب به حوثیها برای متوقف کردن این حملات همچنان ادامه دارد.
پیشتر سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا و شرکت بریتانیایی امنیت دریایی «امبری» از حمله موشکی به یک نفتکش در دریای سرخ خبر داده و گفته بود که این کشتی روز جمعه در ۱۳۳ کیلومتری شمال غربی بندر «موخا» در نزدیکی یمن، هدف قرار گرفت.
بر اساس گزارشها، در جریان حمله به این نفتکش با پرچم پاناما، کشتی آتش گرفت و دچار خسارات جزئی شد، ولی به خدمه آسیبی نرسید.
به گفته امبری، کشتی دیگری در فاصله حدود پنج کیلومتری شمال شرقی این نفتکش در حال تغییر مسیر به سمت بندر دیده شده است.
تا زمان تنظیم این گزارش هنوز گروهی مسئولیت این حمله موشکی را بر عهده نگرفته است. ولی معمولا حوثیهای یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند، کشتیها در دریای سرخ را هدف قرار میدهند. آنها میگویند تا زمانی که اسرائیل به جنگ در غزه ادامه دهد، در همبستگی با فلسطینیها، به حملات خود به کشتیها در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
عبدالملک الحوثی، رهبر حوثیها، روز پنجشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی، عملیات این گروه را «تأثیرگذار» و «بسیار موفق» توصیف کرد.
حملات در دریای سرخ، کشتیرانی جهانی را مختل کرده است و بسیاری از شرکتها مجبور به استفاده از مسیرهای دیگری شدند. این مسیرهای جایگزین در اطراف جنوب آفریقا طولانیتر و پرهزینهتر هستند و در دراز مدت راهکار مناسبی محسوب نمیشوند.
ادامه وضعیت کنونی، این نگرانی را ایجاد کرده است جنگ میان اسرائیل و حماس میتواند منجر به بیثباتی خاورمیانه شود.
ایالات متحده و برخی از متحدین این کشور، و تعدادی از اعضای اتحادیه اروپا، با اعزام کشتیهای جنگی و نیرو به منطقه، از کشتیهای باری در مقابل حملات موشکی و پهپادی محافظت می کنند.
این در حالی است که آمریکا و بریتانیا نیز به برخی از اهداف و مراکز حوثیها حمله کردند و خساراتی را به این گروه یمنی وارد آوردند.
وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که حوثیها به دلیل حملاتشان به کشتیهای تجاری در دریای سرخ از روز جمعه، ۲۷ بهمن، بار دیگر در فهرست «تروریستهای جهانی به طور ویژه تعیین شده» قرار داد.
دولت آمریکا ماه گذشته اعلام کرده بود که به منظور جلوگیری از حملات بیشتر به کشتیرانی بینالمللی در منطقه گروههای شورشی مستقر در یمن را به این فهرست باز خواهد گرداند.
منبع: صدای آمریکا و رویترز