ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه یازدهم بهمن، در میانه بحثها و اختلافات در آمریکا بر سر ادامه کمکهای اقتصادی و نظامی به اوکراین، وارد کییف، پایتخت این کشور، شد.
بریجت برینک، سفیر آمریکا در کییف، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که مقامات بلندپایه آمریکایی قرار است با مقامات اوکراین، کهنه سربازان و اعضای جامعه مدنی ملاقات کنند و بر تعهد مشترک خود برای شکست دادن روسیه در تهاجمش به اوکراین تأکید کنند.
اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه به حمایت متحدان غربی خود متکی است ولی در سال جاری میلادی، هنوز هیچ کمک نظامی یا مالی از دو حامی اصلی خود؛ یعنی آمریکا و اتحادیه اروپا دریافت نکرده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، نوشت: به تعویق انداختن کمکهای ایالات متحده به کییف که در کنگره آمریکا به بحث گذاشته شده است، «خطر بزرگی» برای شکست احتمالی اوکراین در جنگ با روسیه است.
دولت جو بایدن در پاییز سال گذشته میلادی حدود ۱۰۶ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین و اسرائیل و تأمین امنیت مرزی آمریکا از کنگره درخواست کرد، اما جمهوریخواهان که مجلس نمایندگان را با اکثریت اندکی کنترل میکنند، با این بسته مالی مخالفت کردند.
همزمان، ارتش اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش روسیه در حملات شبانه خود با ۲۰ پهپاد و سه موشک بالستیک چندین بخش از اوکراین را هدف قرار داد.
در این ارتباط، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور، ۱۴ پهپاد را بر فراز مناطق میکولائیف، زاپوریژیا، دنیپرو پتروفسک و خارکیف منهدم کرده است.
ایهور ترخوف، شهردار خارکیف اعلام کرد که پنجرههای دو بلوک آپارتمانی بلند در منطقه اسلوبیدسکی در این شهر شکستند و چندین خودرو نیز تخریب شدند. او پیشتر گفته بود که در یکی از بلوکها آتشسوزی رخ داده است.
ولودیمیر زلنسکی روز سهشنبه دهم بهمن، گفته بود که نیروهای روسی از آغاز سال میلادی جاری تاکنون، ۶۰۰ پهپاد و بیش از ۳۳۰ موشک به سمت اوکراین پرتاب کردهاند.
او بار دیگر خواستار داشتن یک «سپر هوایی» کافی برای محافظت از کشورش شد.
با متوقف شدن کمکهای بیشتر به اوکراین در کنگره آمریکا، ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در ارزیابی جدیدی این موضوع را «اشتباهی خودخواسته با ابعاد تاریخی» توصیف کرد.
آقای برنز در مقالهای که روز سهشنبه در مجله «فارین افرز» منتشر شد، نوشت: «حفظ ارائه تسلیحات به اوکراین در صورتی که فرصتی برای مذاکرات جدی برای پایان دادن به جنگ ایجاد شود، این کشور را در موقعیت قویتری قرار خواهد داد.»
او نوشت: اختصاص کمتر از پنج درصد از بودجه دفاعی آمریکا به این موضوع، یک سرمایهگذاری متوسط با بازده ژئوپولیتیک قابل توجه است.