نیرویی که در حملات تلافیجویانه تحت رهبری ایالات متحده علیه داعش نقش کلیدی داشت، پس از کشته شدن شش تن از اعضای خود در حمله پهپادی گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، خواستار استقرار سامانههای دفاع هوایی بیشتر در شمال شرق سوریه شد.
بنا بر گزارش اختصاصی رویترز در روز پنجشنبه ۱۹دی مظلوم عبدی، فرمانده «نیروهای دموکراتیک سوریه» تحت حمایت ایالات متحده حملات پهپادی شبهنظامیان مورد حمایت حکومت ایران به اردوگاهههایشان را «تحول خطرناکی» توصیف کرد.
اظهارات عبدی به رویترز از شمال شرق سوریه نشان میدهد این گروه که در کنار نیروهای آمریکایی برای مبارزه با بقایای داعش مستقر شدهاند تا چه حد در برابر بی ثباتی فزاینده منطقهای پس از حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل آسیب پذیرند.
پایگاههایی در شرق و شمال شرقی سوریه که میزبان نیروهای آمریکایی و «نیروهای دمکراتیک سوریه» هستند، با حملات موشکی و پهپادی شبهنظامیان مورد حمایت حکومت ایران مواجهند.
در حمله پهپادی شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی به یک پایگاه آمریکایی در اردن در هشتم بهمن، سه نیروی آمریکایی کشته و شماری زخمی شدند. ایالات متحده در مجموعهای از حملات هوایی تلافیجویانه به پایگاههای شبهنظامیان مورد حمایت تهران واکنش نشان داده است.
در ۱۵ بهمن، «نیروهای دمکراتیک سوریه» هدف حمله پهپادی توسط گروههای مسلح تحت حمایت حکومت ایران در شرق سوریه قرار گرفتند که شش کشته بر جای گذاشت.
عبدی در پاسخ به این سوال که آیا برای دفع چنین حملاتی درخواست حمایت نظامی بیشتری کرده است یا خیر، گفت که نیروهای تحت رهبری کردها «به قابلیتهای فنی و افزایش سامانههای پدافند هوایی» نیاز دارند که در شمال شرقی سوریه مستقر شود.
او به رویترز گفت: «آنها (ایالات متحده)، تایید کردند که برای کمک به دفع این حملات تلاش خواهند کرد.»
در واشنگتن، پنتاگون به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.
«نیروهای دموکراتیک سوریه» به رهبری «یگان های مدافع خلق کرد» و مبارزان عرب، متحد اصلی ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده علیه داعش در دهه گذشته بوده است. این گروه کنترل یک چهارم خاک سوریه شامل میادین نفتی و مناطقی که حدود ۹۰۰ نیروی آمریکایی در آن مستقر هستند در دست دارد.
عبدی درباره شایعاتی مبنی بر اینکه ایالات متحده در نظر دارد نیروهایش را از منطقه خارج کند، گفت وزارت خارجه آمریکا، کاخ سفید و پنتاگون تاکید کردهاند که ماموریت آنها ادامه خواهد داشت.
اما او گفت که خروج نیروها در آینده امکانپذیر است: «حقیقتاً، ما از نیروهای آمریکایی نمیخواهیم که برای همیشه در اینجا بمانند. این امکان پذیر نیست.»
با این حال، عبدی هشدار داد که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، تهدیدات علیه «نیروهای دموکراتیک سوریه» از سوی نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، داعش و ترکیه - که کردهای تحت حمایت آمریکا را «تروریست» میخواند - چندین برابر خواهد شد.
عبدی تصریح کرد: «اگر نیروهای آمریکایی خارج شوند، بسته به شرایط، طبیعتاً به سمت طرحهایی میرویم که به نفع مردم ما و شرایط منطقه باشد.»
او افزود اما این طرحها «شامل مشارکت بلندمدت با نیروهای مسلح ارتش سوریه نمیشود زیرا آنها ظرفیت دفاع در برابر داعش را ندارند.»
ارتش سوریه پس از بیش از یک دهه جنگ با مخالفان و جناح های تندرو که به دنبال سرنگونی رئیس بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، بودهاند و اسد با کمک حکومت ایران و روسیه باسرکوب بیرحمانه به معترضان پاسخ داد، نابود شده است.