مسمومیتهای سریالی دانشآموزان مدارس عمدتا دخترانه در ایران روز چهارشنبه ۳۰ فروردین دستکم در شهرهای تهران، همدان، دزفول، و ارومیه ادامه داشت و در نتیجه آن دهها دانشآموز به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و ویدئوهای شهروندان که در رسانههای اجتماعی منتشر شده است، دستکم پنج مدرسه در استانهای مختلف ایران هدف حمله با گازهای شیمیایی قرار گرفتند.
حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر با انتشار ویدیوهایی، از مسمومیت دانشآموزان مدرسه چمران همدان خبر داده است.
ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، از جمله حساب کاربری مملکته، نشان میدهند دانشآموزان مدرسه دخترانه «امت» در تهرانپارس تهران نیز هدف مسمومیتهای سریالی با گازهای شیمیایی قرار گرفتهاند.
گزارشهایی نیز از مسمومیت دانشآموزان مدرسه یحیوی تهران منتشر شده است.
شماری از دانشآموزان دو دبیرستان دخترانه نصیری و ابوذر ارومیه نیز روز چهارشنبه ۳۰ فروردین بر اثر مسمومیت با گازهای شیمیایی ناشناخته به اورژانس بیمارستان خمینی منتقل شدند.
عفو بینالملل روز سهشنبه با انتشار بیانیهای درباره ادامه مسمومیتها در مدارس عمدتا دخترانه ایران، نسبت به در خطر بودن «حقوق تحصیل، سلامت، و جان میلیونها دانشآموز دختر در این حملات با گاز شیمیایی» هشدار داد.
در این بیانیه با اشاره به مسمومیت و بستری شدن هزاران دانشآموز دختر، به ناکامی مقامات جمهوری اسلامی در «پایان دادن به این حملات» اشاره شده است که آنها علائم دختران را به عنوان «استرس»، «هیجان» و یا «سرایت روانی» رد کرده اند.
مسمومیت دنبالهدار دانشآموزان اغلب دختر در مدرسههای ایران از نهم آذر ۱۴۰۱ در قم آغاز شد و با تسری به سایر استانهای ایران تاکنون ادامه دارد.
مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اقدام موثری برای برخورد با عاملان این حملات انجام ندادهاند و تنها عواملی چون شیطنت دانشآموزان، دخالت خارجی، ماجراجویی چند تن و عوامل داخلی را پشت این مسمومیتهای سریالی معرفی کرده و از رسانهها خواستهاند به جای مسمومیت، از کلیدواژه «بدحالی» برای دانشآموزان استفاده کنند.
مسئولان حکومتی در ماههای گذشته اعلام کردند که این حملهها را پیگیری میکنند و وزارت کشور در چند اطلاعیه ادعا کرد که تعدادی در ارتباط با مسمومیتهای دانشآموزان بازداشت شدهاند، اما با آغاز به کار مدارس پس از دو هفته تعطیلی نوروزی، این حملات به دانشآموزان از سر گرفته شده است.
ادامه مسمومیتهای سریالی دانشآموزان واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را در پی داشته است. از جمله، ابوالفضل قدیانی آن را «حمله بیولوژیکی» و سرمنشأ آن را «بیت» خامنهای دانست و شهبانو فرح پهلوی آن را گوشهای از «سرشت ناپاک رژیم» جمهوری اسلامی برشمرد.
همچنین عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار تعطیلی مدرسهها شد و مسمومیتها را «جنایت» نامید و گفت که عوامل آن از «درون سیستم» جمهوری اسلامی هستند.