مقالهای از وبسایت المانیتور
بیش از سی کودک در حمله هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان به مدرسه ای در یمن کشته و زخمی شده اند. توافق شکننده ترک مخاصمه با گذشت کمتر از یک هفته در حال سقوط است و گفتگوهای صلح یمن در بن بست قرار دارد.
نماینده یونیسف در یمن می گوید کودکان سنگین ترین هزینه جنگ در یمن را متحمل شده اند. از مارس ۲۰۱۵ تا کنون بیش از ۱۱۰۰ کودک کشته و ۱۶۰۰ کودک دیگر مجروح شده اند.
بروس ریدل، ستون نویس المانیتور، می گوید که عربستان سعودی ممکن است به "نقطه حیاتی تصمیم گیری" در یمن رسیده باشد. جنگ برای عربستان که سومین بودجه نظامی بزرگ جهان را دارد پر هزینه بوده است. دامن زدن به این مناقشه گزینه ای مطرح ولی پر دردسر برای جایگاه عربستان در صحنه بین المللی به ویژه در نحوه اداره جنگ است.
ریدل می گوید بعضی تحلیلگران سعودی از احتمال پذیرش دو تکه شدن یمن توسط ریاض خبر می دهند؛ وضعیتی که در آن شمال در دست حوثی ها خواهد ماند و دولت مورد حمایت عربستان در جنوب یمن از مشروعیت بین المللی برخوردار شده و به عضویت شورای همکاری خلیج فارس در خواهد آمد. در این سناریو عربستان به طور غیرمستقیم کنترل تنگه حیاتی باب المندب را در اختیار خواهد داشت.
بروس ریدل همچنین گزینه ای دیگری را عنوان می کند: عربستان با توجه به طولانی شدن تعطیلات ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، در مراکش، که شاید بی ارتباط با سلامت او نباشد، احتمال دارد در پی به هم ریختن بیش از پیش اوضاع در یمن باشد. از این طریق تصمیم گیری بر سر آینده یمن به تعویق می افتد.
ریاض از پذیرش هر گونه دولت انتقالی در یمن سر باز می زند و تاکید می کند که جنگ مانع اشغال یمن توسط ایران شده است.
بازی با کارت ایران به حفظ حمایت عمومی از جنگ و ادامه بسیج متحدان عربستان در شورای همکاری خلیج فارس کمک می کند. این رویکردی حاکی از اغراق در نقش ایران در یمن است، اما برای پادشاه عربستان جای نگرانی ندارد. او می تواند با علم به اقدامات تهران از تهدید ایران برای توجیه ترس سعودی ها و کشورهای حاشیه خلیج فارس تا ابد استفاده کند.
روابط ایران و عربستان در وضعیت بدی است و جنگ سوریه و یمن آن را تشدید کرده است.