همزمان با دستگیری عامل یکی از بمبگذاری های انتحاری روز دوشنبه در عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران نیز در بیانیه ای این حمله تروریستی را محکوم کرد.
عربستان سعودی روز سه شنبه ۱۵ تیر اعلام کرد عامل بمبگذاری انتحاری روز دوشنبه در نزدیکی کنسولگری آمریکا در جده یک شهروند ۳۴ ساله پاکستانی بود و از دوازده سال پیش در عربستان اقامت داشته است.
در این انفجار مهاجم انتحاری خود کشته شد و دو مامور پلیس سعودی زخمی شدند.
روز دوشنبه بمبگذاری های دیگری ، یکی در نزدیکی مسجد النبی در مدینه رخ داد که علاوه بر فرد مهاجم، چهار مامور امنیتی را به کشتن داد و پنج نفر دیگر زخمی شدند.
یک انفجار هم روز دوشنبه در نزدیکی یک مسجد شیعیان در شهر قطیف در شرق عربستان روی داد که در آن فقط بمبگذار انتحاری کشته شد و به کس دیگری آسیبی نرسید.
شاهزاده فیصل بن سلمان، فرماندار مکه روز دوشنبه از زخمی های انفجار مدینه در بیمارستان عیادت کرد.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله های انتحاری روز دوشنبه در عربستان را بر عهده نگرفته است اما زمانبندی و شیوه انجام حمله ها احتمال دست داشتن داعش در این حمله ها را مطرح می کند.
از مدتها پیش که عربستان سعودی به ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا پیوست، این کشور به یکی از هدف های داعش تبدیل شده است. آسوشیتدپرس نوشت عربستان سعودی در دو سال گذشته شاهد ۲۶ حمله تروریستی بوده است.
واکنش ایران
وزارت امور خارجه ایران که رابط سردی با عربستان سعودی دارد، انفجارهای انتحاری در عربستان سعودی را محکوم کرد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت تروریسم لجامگسیختهای که امروز به خصوص در منطقه شاهد آن هستیم، نشان داده است که این پدیده شوم، مرز و ملیت نمیشناسد و هیچ راه حلی جز ایجاد یک اجماع و انسجام بینالمللی و منطقهای علیه آن وجود ندارد.
غیر از موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز روز سهشنبه ۱۵ تیرماه در حساب توییتر خود نوشت: "هیچ خط قرمز دیگری برای تروریستها باقی نمانده است و شیعه و سنی قربانی تروریسم خواهند بود، مگر این که متحد شوند."