وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز سهشنبه، ۲۹ فروردینماه، برای نخستینبار پس از ۱۲ سال وارد دمشق، پایتخت سوریه، شد.
رویترز سفر شاهزاده فیصل بن فرحان به سوریه را گامی بلند در راستای پایاندادن به انزوای منطقهای سوریه ارزیابی کرده است.
این نخستین سفر یک دیپلمات ارشد سعودی به دمشق پس از سرکوب خشونتآمیز معترضان سوری در سال ۲۰۱۱ میلادی و در پی آن قطع روابط میان دو کشور محسوب میشود.
رسانههای دولتی سوریه بدون اشاره به جزئیات، اعلام کردهاند که وزیر خارجه عربستان در این سفر با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، هم دیدار کردهاست.
رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داده که فیصل بن فرحان قصد دارد در این دیدار از بشار اسد برای شرکت در گردهمایی اتحادیه کشورهای عربی دعوت بعمل آورد.
قرار است سران اتحادیه کشورهای عرب در روز ۲۹ اردیبهشتماه سال جاری در ریاض تشکیل جلسه دهند.
هفته گذشته هم مقامهای ریاض میزبان فیصل مقداد، وزیر امور خارجه سوریه، را عهدهدار شده بودند.
وزارت امور خارجه عربستان روز سهشنبه، ۲۹ فروردین، در بیانیهای تحرک دیپلماتیک این کشور را نشانهای از تمایل عربستان به یافتن راهکاری سیاسی برای حل درگیریها در سوریه معرفی کرد.
در این بیانیه، بر حفظ هویت عربی سوریه و بازگشت این کشور به جهان عرب تاکید شده است.
سرکوب خشونتآمیز معترضان در سوریه به وسیله نیروهای امنیتی در سال ۲۰۱۱ میلادی با انتقاد کشورهای عربی مواجه شد و در پی آن، عضویت سوریه در اتحادیه کشورهای عرب به حالت تعلیق درآمد.
شماری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی گامی فراتر رفته است و به حمایت از گروههای مخالف حکومت بشار اسد دست زدند.
تلاش عربستان به بهبود روابط با سوریه پس از آنست که مقامهای ریاض در ماههای گذشته سیاست منزوی کردن بشار اسد را ناموفق ارزیابی کردند.
برخی کارشناسان بر این باورند که عربستان با چرخشی در سیاست خارجی خود، در حال حاضر خواستار رفع تنشها در منطقه خاورمیانه میباشد.
علی صدرزاده، تحلیلگر جهان عرب، در گفتوگو با صدای آمریکا، اقدامات عربستان از جمله ترمیم مناسبات با ایران، مبادله اسرا با حوثیهای یمن، و بهبود روابط با سوریه را در قالب سیاستهای تازه ریاض ارزیابی کرده است.