لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

حکم قاتل ستار بهشتی قطعی شد: سه سال زندان و تبعید


ستار بهشتی، کارگ و وبلاگنویس ایرانی که در بازداشتگاه جان خود را از دست
ستار بهشتی، کارگ و وبلاگنویس ایرانی که در بازداشتگاه جان خود را از دست

وکیل خانواده ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس که دو سال پیش در بازداشتگاه پلیس ایران به قتل رسید، خبر داد که حکم قطعی قاتل او از سوی قوه قضائیه صادر شد.

گیتی پورفاضل به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا اعلام کرد که براساس حكم شعبه ۱۰۵۷ دادگاه جزايي تهران، مامور پليس متهم در پرونده فوت ستار بهشتی به سه سال حبس تعزيری،‌ دو سال اقامت اجباری در برازجان و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام توهين و فحاشي از سوی شعبه ۱۴ دادگاه تجديد نظر استان تهران محکوم شد.

پورفاضل افزود: «در دادنامه‌ای كه برای خانواده ستار بهشتي ارسال شده دادگاه تجديد نظر استان تهران حكم دادگاه قبلی را تاييد كرده است و این حکم قطعی است.»

به این ترتیب به نظر می‌رسد پرونده قتل ستار بهشتی به سرانجام رسید.

کارگر وبلاگ نویس

پرونده قتل ستار بهشتی دو سال پیش به یک پرونده ملی در ایران تبدیل شد. او یک کارگر وبلاگ نویس بود که چند نوشته انتقادی از وضعیعت سیاسی و اجتماعی ایران در وبلاگش منتشر کرده بود.

روز ۹ آبان ۱۳۹۱ او توسط پلیس فتا یا سایبری ایران بازداشت شد، اما چهار روز بعد در ۱۳ آبان جسد او را به خانواده‌اش تحویل دادند.

سحر بهشتی، خواهر ستار، همان زمان در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا اعلام کرد که روی پیکر برادرش آثار شکنجه و کبودی وجود داشته است.

با این حال مقام های پلیس در آن زمان هرگونه ادعای شکنجه ستار بهشتری را رد کردند.

شهادتنامه زندانیان

بعد از این که ستار بهشتی دربازداشتگاه پلیس مورد شکنجه قرار می‌گیرد، در روز قبل از مرگ‌ اش، به زندان اوین منتقل می‌شود. در آنجا زندانیان سیاسی او را می‌بینند.

بعد از مرگ ستار بهشتی و ادعای پلیس که او شکنجه نشده، بیش از چهل زندانی سیاسی در نامه ای اعلام می کنند که وضعیت جسمی ستار بهشتی در زمان انتقال به اوین خوب نبود و آثار شکنجه بر بدن او وجود داشت.

بعد از انتشار این نامه، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران تائید کرد که پزشکی قانونی آثار چند کبودی بر پیکر ستار بهشتی را تائید کرده، اما با این حال او محافظه‌کارانه از تائید شکنجه ستار بهشتی خودداری کرد.

پلیس ایران تا مدت‌ها از پذیرش اتهام شکنجه ستار بهشتی خودداری می‌کرد تا این که در بهار سال ۹۲، نیروی انتظامی اعلام کرد رئیس پلیس فتای تهران از کار خود برکنار شده است. همچنین قوه قضاییه ایران اعلام کرد که از ماموران بازجوی ستار بهشتی بازجویی کرده است.

برغم این که برخی نمایندگان مجلس مثل علی مطهری پیگیر پرونده ستار بهشتی بودند، اما نهادهای امنیتی چندباری خانواده ستار بهشتی را تحت فشار قرار دادند.

خانواده ناراضی ست

حکمی که از سوی دادگاه تجدید نظر تهران برای متهم قتل ستار بهشتی اعلام شده، جدید نیست. در دادگاه بدوی متهم قتل ستار بهشتی به قتل شبه عمد محکوم شد و براساس آن به ۳ سال زندان و دو سال تبعید محکوم شده بود.

با اعتراض متهم پرونده، دادگاه تجدید نظر این پرونده را بررسی کرد که حکم قبلی عیناً تایید شد.

با این حال، خانواده ستار بهشتی از حکم صادر شده راضی نیست.

سایت سحام نیوز نزدیک به مهدی کروبی که از اولین روزهای مرگ ستار بهشتی، گفت و گوهایی با خانواده ستار بهشتی داشته، روز پنجشنبه ، شانزده مرداد ۹۳ گزارش داد که آنها از صدور این حکم راضی نیستند.

خانواده ستار بهشتی در اعتراض به این حکم گفته‌اند «قاتل ستار نزد بازپرس پرونده - شهریاری- ، ما و وکیل قانونی مان، اقرار کرده است که ستار را شکنجه می کرده، در حالی که ستار به بازجو می خندید و وی را تمسخر می کرد. آن گاه بازجواز شدت عصبانیت چنان ضرباتی را بر پیکر او وارد کرده که ستار زیر شکنجه اواز بین رفته است.»

خانواده ستاربهشتی اعتقاد دارند با توجه به اقرار صریح متهم، گزارش صریح پزشکی قانونی مبنی بر شکنجه و وجود آثار خون ریزی داخلی در چندین نقطه بدن ستاربهشتی و همچنین حضور خانواده در آن دادگاه به همراه وکیل قانونی، رسیدگی به این پرونده با عنوان اتهامی«قتل شبه عمد» محلی از اعراب ندارد و بازجو باید با عنوان اتهامی« قتل عمد» محاکمه و به مجازات مصرح در قانون محکوم شود.

به نوشته سحام نیوز، علیرغم اینکه خانواده ستار به مجازات اعدام اعتقادی نداشته و ندارد و به دنبال اجرای چنین مجازات هایی هم نیستند؛ اما براین عقیده هستند که باید حکم دادگاه، کاملا عادلانه و براساس«اقرارمتهم» و«شهادت شهود» صادر شود.

حکم صادر شده قطعی ست و مجازات قاتل ستار بهشتی باید اجرا شود.

XS
SM
MD
LG