لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۲

ایران نفت‌کش‌های توقیف‌شده را به «جنوب بندرعباس» منتقل کرده است


تصاویر ماهواره‌ای از نفت‌کش حامل پرچم پاناما (سمت چپ) و نفت‌کش حامل پرچم جزایر مارشال (سمت راست) در جنوب بندرعباس. شنبه ۶ مه ۲۰۲۳
تصاویر ماهواره‌ای از نفت‌کش حامل پرچم پاناما (سمت چپ) و نفت‌کش حامل پرچم جزایر مارشال (سمت راست) در جنوب بندرعباس. شنبه ۶ مه ۲۰۲۳

تصاویر ماهواره‌ای خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز یکشنبه حاکی از آن است هر دو نفت‌کش حامل پرچم‌های جزایر مارشال و پاناما که اخیرا از سوی ایران توقیف شده‌اند، در یک پایگاه دریایی در جنوب بندرعباس پهلو گرفته‌اند.

نیروی دریایی ارتش ایران نفت‌کش حامل پرچم جزایر مارشال را ٢٧ آوریل را به اتهام برخورد آن با یک کشتی ایرانی، در دریای عمان توقیف کرد.

این در حالی است که داده‌های ردیابی این کشتی هیچ رفتار نامنظمی در مسیر آن را نشان نمی‌دهد و جمهوری اسلامی در گذشته با طڕح ادعاهایی مشابه، تلاش کرده از کشتی‌های توقیف‌شده به عنوان مهره چانه‌زنی در مذاکرات با غرب استفاده کند.

نفت‌کشت مزبور در زمان توقیف، حامل نفت خام کویت برای شرکت آمریکایی شورون به مقصد کالیفرنیا بود.

نفت‌کش حامل پرچم پاناما نیز چهارشنبه گذشته پس از ترک یک اسلکه خشک در دبی به مقصد فجیره در ساحل شرقی امارات متحده عربی، از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد.

این نفت‌کش در زمان توقیف هیچ محموله‌ای حمل نمی‌کرد اما تحلیل داده‌های آن از سوی خبرگزاری اسوشیتدپرس حاکی از آن است که این نفت‌کش در ژوئیه ۲۰۲۰ از نفت‌کش «عمان پراید» نفت دریافت کرده است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در اوت ۲۰۲١ نفت‌کش «عمان پراید» را به دلیل مشارکت در «یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت» که از نیروی قدس سپاه پاسداران حمایت می‌کرد، تحریم کرد.

از طرف دیگر، ایمیل‌های منتشره از سوی وبسایت ویکیران که اسناد درزشده از جمهوری اسلامی را منتشر می‌کند، حاکی از آن است محموله این کشتی حامل پرچم پاناما بدون اجازه به شرکت‌هایی در چین فروخته شد.

کلیر جانگمن، رئیس ستاد سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای معتقد است توقیف نفت‌کش پانامایی با مناقشه‌ای بر سر یک محموله نفت خام ایرانی مرتبط است. جمهوری اسلامی دلیل توقیف این نفت‌کش را حکم یک دادگاه در تهران اعلام کرده است.

تنش‌های دریایی میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا در منطقه شدت گرفته و در همین ارتباط، اداره دریایی وزارت ترابری ایالات متحده با انتشار اخطاریه‌ای خواستار «احتیاط بیشتر» کشتی‌ها به هنگام عبور از خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان از ٣ تا ۱۰ ماه مه شد.

XS
SM
MD
LG