لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۶

رئیس پلیس ایران: تهدیدات امنیتی علیه کشور گسترش یافته است


اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران
اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران

در پی وقوع دو حمله جداگانه به نیروی انتظامی شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان در عصر و نیمه شب چهارشنبه، فرمانده نیروی انتظامی ایران با بیان این که پاکستان به «محل امنی برای تروریست‌ها» تبدیل شده، گفت تهدیدات امنیتی علیه کشور گسترش یافته است.

رسانه‌های ایران به نقل از مقامات و مسئولان ایرانی روز پنجشنبه از وقوع انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در پاسگاه آسپیچ سراوان خبر دادند که منجر به کشته شدن سه نفر از اعضای نیروهای انتظامی و مجروح شدن دست کم سه نفر دیگر شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، علی‌ اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان گفت خودرویی که روز پنجشنبه منفجر شد، متعلق به سه مامور نیروی انتظامی بود که یک روز قبل از آن در درگیری مسلحانه شبانه با افرادی که او آنها را «اشرار مسلح» خواند، کشته شدند.

خبرگزاری ایرنا نیز ضمن تائید این خبر، به نقل از حسین رحیمی فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نوشت، «اشرار مسلح» در تماس با پلیس ۱۱۰ ماموران انتظامی را به محل مورد نظر خود کشاندند و در حالی که در کمین آنها نشسته بودند، با ورود سه مامور انتظامی اعزام شده به محل، اقدام به حمله کرده و آنها را کشتند.

گفته می‌شود مهاجمان پس از ربودن سلاح‌های ماموران، با سرقت دو دستگاه خودرو پژو حامل آنها، از محل متواری شدند. خبرگزاری ایسنا به نقل از هدایت‌الله میرمرادزهی نماینده سراوان در مجلس نوشت، صبح روز پنجشنبه خودروی آن ماموران که بمبگذاری شده بود، به داخل پاسگاه برده شد که ساعت ۷:۱۵ بامداد منفجر شد.

ایرنا در گزارش دیگری از یک حمله دیگر و به فاصله چند ساعت پس از آن واقعه خبر داد و نوشت «اشرار مسلح» نیمه شب چهارشنبه اقدام به پرتاب گلوله به پاسگاهی در شهرستان سراوان کردند که منجر به کشته شدن یکی از ماموران انتظامی شد.

در گزارش ایرنا مشخص نیست که آیا پاسگاه مذکور همان محل وقوع انفجار خودرو بوده یا خیر.

به گزارش ایسنا، در پی حملات سراوان، شورای تامین در سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان استانی و به ریاست استاندار تشکیل جلسه دادند. مقامات ایرانی می‌گویند افراد مسلح از پاکستان وارد ایران می‌شوند؛ با این حال مقامات نیروی انتظامی می‌گویند مرزهای ایران امن است.

اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران در واکنش به حملات روز گذشته علیه ماموران انتظامی، همسایه شرقی ایران را مورد انتقاد قرار داد و گفت «برای ما قابل قبول نیست خاک پاکستان به محل امن تروریست‌ها تبدیل شود.»

فرمانده نیروی انتظامی ایران در سخنانی در گردهمایی بزرگ مؤسسات خدمات مراقبتی و حفاظتی نیروی انتظامی، با بیان این که تهدیدات امنیتی علیه ایران گسترش یافته است، گفت «تمامی مرزهای شرق و غرب، تهدیدی علیه ما محسوب می‌شوند.»

آقای احمدی مقدم در ادامه افزود «امروزه تروریست‌ها نقاط مرزی ما را مورد حمله قرار می‌دهند، که باید با تکمیل عملیات بستن مرزها، امنیت را بیشتر ایجاد کنیم.»

وی در ادامه گفت «ما درحال شناسایی تروریست‌ها هستیم.» این در حالی است که فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان پیشتر در گفتگو با ایرنا گفت افراد مسلحی که با تله‌گذاری و حمله به ماموران انتظامی در سراوان آنها را به قتل رساندند، دستگیر شده‌اند.

پیش از این حوادث مشابهی در سراوان و دیگر مناطق جنوب شرقی ایران رخ داده بود که ایران گروهی با عنوان «جیش العدل» را مسئول آنها می‌دانست. اما در مورد حوادث روز چهارشنبه هنوز بطور صریح در این مورد اظهار نشده است، هرچند مقامات ایران معمولاً از گروه جیش العدل به عنوان «اشرار» یا «گروه تروریستی» یاد می‌کنند.

تا پیش از حملات روز چهارشنبه، آخرین دور حملات عمده به نیروی‌های امنیتی و مرزی ایران در سراوان، در سال گذشته رخ داده بود، که در جریان یکی از آن حملات در آذر ماه، گروه جیش العدل مسئولیت حمله‌ای که موجب مرگ ۳ عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سراوان شد را برعهده گرفت.

این گروه گروه سنی مذهب در بیانیه‌ای اعلام کرد «به اطلاع جامعه اهل سنت ایران می‌رساند، فرزندان حماسه و وحدت در داخل گردان شهید مولوی عبدالمالک مولازاده، یک خودرو متعلق به سپاه پاسداران را از طریق انفجار بمب کنارجاده‌ای، با استفاده از کنترل از راه دور منهدم کردند.»

پیش از آن نیز در روز سوم آبان ماه در حمله‌ای به نیروهای مرزبانی در سراوان ۱۴ نفر از مرزبانان جمهوری اسلامی کشته و ۷ نفر نیز مجروح شدند.

چند ماه پس از آن، جیش العدل که خود را حامی حقوق مردم بلوچ در ایران و هوادار آزادی بلوچستان معرفی می‌کند، روز ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ پنج مرزبان ایرانی را در مرز سراوان در منطقه جگیکور ربود و خواستار آزادی تعدادی از اعضای آن گروه از زندان شد. با پذیرفته نشدن این درخواست توسط مسئولان جمهوری اسلامی، جیش العدل یکی از مرزبان‌های ربوده شده را اعدام کرد.

به دنبال این حوادث و تشدید انتقادهای تند مقامات ایران از دولت پاکستان به خاطر آنچه که آنها سهل‌انگاری در تامین امنیت مرزهای مشترک خود با ایران خواندند، رسانه‌های ایران خبر دادند که تامین امنیت مرز سراوان بر عهده سپاه پاسداران قرار گرفته است.

رمضان شریف مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران اوایل فروردین ماه به خبرگزاری ایرنا گفت یگان‌های سپاه هم اکنون در نقطه مرزی سراوان مستقر شده‌اند و این بخش تحویل سپاه شده است. به گفته او، این امر با تصمیم شورای عالی امنیت ملی انجام گرفت.

XS
SM
MD
LG