در حالی که جامعه ایران و مقامات جهانی درگیر چرایی و چگونگی مسمومسازی دانشآموزان و دانشجویان در ایران هستند، نزدیکان جمهوری اسلامی از سرود «سلام فرمانده ۲» رونمایی کردند، سرودی که رهبر جمهوری اسلامی از نسخه نخست آن ابراز خشنودی زیادی کرده بود.
براساس اعلام رسانههای حکومتی، نماهنگ سرود «سلام فرمانده ۲» با گردآوری ۱۰ هزار کودک و نوجوان از سراسر کشور در مسجد جمکران قم ضبط شده است.
تعدادی که در صورت صحت، با یک محاسبه سرانگشتی و با احتساب هزینههای سربه فلک کشیده جاری در ایران، به رقمی چند ده میلیارد تومانی تنها برای گردهمآوری این تعداد از کودکان در شهر قم و ضبط نماهنگ این سرود مورد علاقه علی خامنهای خواهیم رسید.
این در حالی است که عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی جمهوری اسلامی سال گذشته درباره «سلام فرمانده ۱» گفته بود: «فقط ۲ میلیون خرج سلام فرمانده کردند و جهانی شد.»
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در دومین اظهار نظرش همزمان با اوج گیری اعتراضات مردمی در مهر ماه امسال گفته بود که دشمنان او و نظامش از نفوذ «سرود سلام فرمانده» در بین «دهها میلیون جوان در سراسر منطقه و جهان» ناراحت بودند و به همین دلیل به دنبال «ایجاد اغتشاش در اول مهر» رفتند.
او خرداد گذشته نیز در جمع طرفدارانش در سالمرگ روح الله خمینی گفته بود مردم از پیر و جوان تا زن و مرد در سرتاسر ایران سرود سلام فرمانده را با جان دل میخوانند که این دلیلی بر استحکام دینداری مردم و علاقه آنها به نظام است.
«سلام فرمانده» سرودی به خوانندگی ابوذر روحی، با مضامین ایدئولوژیک، سیاسی و مذهبی در اسفند ۱۴۰۰ ساعاتی پیش از تحویل سال پخش شد.
برخی فعالان حقوق کودک این سرود را نقض حقوق کودکان و در راستای سوءاستفاده برای جذب کودکسربازان و ذهنشویی کودکان میدانند.
منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی در واکنش به این سرود، از عناوینی چون «سلام درمانده» و «سلام دیکتاتور» استفاده کردند. این سرود در برخی کشورها از جمله کشمیر پاکستان و نیجریه هم اجرا و به چندین زبان از جمله انگلیسی، اردو و عربی نیز ترجمه شد.