لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۸

پدر سهند نورمحمدزاده: «هل دادن یک سطل» اعدام ندارد


سهند نورمحمدزاده، معترض محکوم به اعدام
سهند نورمحمدزاده، معترض محکوم به اعدام

پدر سهند نورمحمدزاده با اشاره به اعتصاب غذای هشت روزه این معترض محکوم به اعدام، روند صدور حکم برای فرزندش را ناعادلانه دانست.

جعفر نورمحمدزاده روز سه‌شنبه ۲۹ آذر در یادداشتی که در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده، اعلام کرد که پسرش «هشت روز» است که چیزی نخورده، «ضعف دارد»، فشار خون او کاهش یافته و «معده‌اش می‌سوزد.»

آقای نورمحمدزاده، تأکید کرد که سهند «فقط می‌خواهد حقش را بگیرد»، چرا که «هل دادن یک سطل اعدام ندارد.»

پدر این معترض جوان که به اعدام محکوم شده است، با زیر سوال بردن حکم صادره، «گناه» صدور «حکم ناحق» را بر گردن مقاماتی دانست که علیه سهند نورمحمدزاده «گزارش کذب» نوشته‌اند و او را به اعتراف دروغین وادار کرده‌اند.

پدر سهند نورمحمدزاده همچنین قاضی صادرکننده رأی را «ناعادل» و حکم صادره را «ناحق» خواند.

هشت روز اعتصاب غذای سهند نورمحمدزاده در اعتراض به حکم اعدام
هشت روز اعتصاب غذای سهند نورمحمدزاده در اعتراض به حکم اعدام

سهند نورمحمدزاده ۲۵ ساله و ورزشکار است. او در پاساژ تیراژه در شمال غرب تهران کار می‌کرد و یک روز پس از وقوع اعتراض در آن منطقه، در روز ۱۲ مهر توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد. او توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به «محاربه» متهم و به «اعدام» محکوم شده است.

به گفته حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده، استناد دادگاه انقلاب اسلامی برای صدور حکم اعدام و نسبت دادن عنوان «لیدر» اعتراضات، «یک فیلم است که در آن این جوان معترض تلاش می‌کند گاردریل بزرگراه را بکند،» در حالی که متهم کندن نرده و همچنین آتش زدن سطل زباله را رد کرده و «در تمام مراحل دادرسی به صراحت اقدامات خود با هدف مقابله با نظام را انکار کرده» است.

روزنامه شرق درباره ویدیویی که دادگاه انقلاب اسلامی به آن استناد کرده، نوشته است: «صداوسیما و برخی رسانه‌های دیگر، فیلمی را از سهند نورمحمدزاده پخش کردند که او در آن نه اقدام به آتش زدن سطل زباله می‌کند و نه عمل دیگری را مرتکب می‌شود که بتوان از آن به عنوان محاربه یاد کرد.»

این روزنامه تأکید کرده است: «حکم صادرشده برای نورمحمدزاده، از دید وکلا و حقوق‌دانان مستقل با مصادیق اتهام محاربه همخوانی ندارد.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG