سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، در گفتگویی با سایت خلیج فارس اعلام کرده نه خودش و نه معاون اش سردار رادان نقشی در حوادث بازداشتگاه کهریزک نداشته اند.
وی تصریح کرده که مامورانی که در این بازداشتگاه از وظایف خود تخلف کرده بودند به دادسرای نظامی معرفی شدند.
در حالی که پرونده این بازداشتگاه به تحقیق مجلس شورای اسلامی هم کشیده شده این صریح ترین اظهارات این مقام ارشد پلیس درباره کهریزک است.
سردار اسماعیل احمدی مقدم در سال ۸۴ به سمت فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد. او بر صندلی محمد باقر قالیباف تکیه زد که برای شرکت در انتخابات از سمت خود استعفا داد اما در برابر احمدی نژاد بخت یارش نشد تا به ریاست جمهوری برسد. به همین دلیل از سوی شورای شهر به شهرداری تهران برگزیده شد.
دوران احمدی مقدم با سخت گیری و ایجاد فضای امنیتی در کشور همراه شد. به ویژه در طرحی موسوم به امنیت اجتماعی که هدف آن برخورد با اوباش اعلام شد. در حالی که برخی خانواده ها آن را نوعی برخورد امنیتی با جوانان اعلام می کردند و حتی فعالان حقوق بشری در مورد آن هشدار می دادند. سردار احمدی مقدم با وجود این اعتراض ها به اجرای طرح خود ادامه داد.
گفته می شود بازداشتگاه کهریزک که به دلیل فقدان امکانات بهداشتی در زمان ریاست جمهوری خاتمی تعطیل شده بود در راستای اجرای این طرح بازگشایی شد و مورد استفاده قرار گرفت.
بازداشتگاهی که به استناد گزارش تحقیق مجلس شورای اسلامی اعزام بازداشت شدگان پس از انتخابات به آن از ابتدا اقدامی غیر قانونی بوده است. اقدامی که مسئول مستقیم آن سعید مرتضوی دادستان سابق تهران اعلام شده است.
پرونده ای که ۳ کشته اعلام شده به نام های محسن روح الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی فر دارد. در حالی که چند هفته پیش دکتر روح الامینی در مصاحبه ای گفت که فرد دیگری به نام رامین قهرمانی هم در این بازداشتگاه به قتل رسیده است.
اکنون فرمانده نیروی انتظامی که باید در این زمینه پاسخگو باشد می گوید نه خودش و نه معاونش نقشی نداشته اند و آن چه رخ داده ناشی از سهل انگاری است و نه مسئولیت پلیس درحفاظت از زندانیان. وی اضافه کرده که با مامورانی که در کهریزک از وظایف خود تجاوز کرده اند برخورد شده است.
شاید آن چه در روزهای آینده سردار احمدی مقدم بیش از این ناگزیر به اطلاع رسانی باشد باید از چند جمله بیشتر باشد و این که چرا او به عنوان ارشد ترین مقام پلیس از سوی مقامات بالاتر مورد بازخواست قرار نگرفته است. اینکه چگونه ممکن است دکتر رامین پوراندرجانی پزشک وظیفه کهریزک که کشته شدگان را از نزدیک دیده بود در آسایشگاه نیروی انتظامی فوت کند و پس از چند ماه مرگ مشکوک او را مسمومیت در اثر مصرف دارو اعلام می کنند.
پرونده کهریزک از این دست پرسش ها بسیار دارد.