لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۴

موج رقص «صادق بوقی» در شهرهای ایران؛ علی کریمی: «تیشه به ریشه رژیم آخوندی» است


صادق بوقی، میدان‌دار محبوب بازار رشت
صادق بوقی، میدان‌دار محبوب بازار رشت

گزارش‌ها درباره بازداشت احتمالی و مسدود شدن صفحه اینستاگرام یک شهروند مشهور به «صادق بوقی» که ویدئوی رقص و آواز او در بازار رشت در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده، واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است.

در روزهای اخیر و در پی اعلام برخوردهای حکومتی با «صادق بوقی»، مرد ۷۰ ساله که در رشت مرکز استان گیلان برای رقص و شادی گروهی میدان‌داری می‌کند، کارزاری در مناطق مختلف ایران شکل گرفته و شهروندان ویدئوهایی از رقص دسته‌جمعی خود را منتشر می‌کنند.

مادر عرفان رضایی، از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در آمل، تصاویر رقص فرزندش را با صدای آوازخوانی صادق بوقی منتشر کرد و نوشت: «حرکاتی ناموزون‌تر از دستانی ندیدم که اسلحه به سمت بچه‌هایمان شلیک کرد. نهانخانه وجودمان از غم پراست. شما برقصید تا ما از شادیتان لذت ببریم.»

صدای آوازخوانی صادق بوقی روی تصاویر رقص عرفان رضایی که مادرش منتشر کرده
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

علی کریمی، فوتبالیست پرآوازه ایرانی مخالف جمهوری اسلامی، با انتشار تمرین موزون ورزشی خود به همراه آهنگ مشهور «صادق بوقی» خطاب به مخاطبانش نوشت: «شادی شما مردم، تیشه به ریشه رژیم آخوندی می‌زند. پس تا میتوانید شاد باشید.»

سعید ارکان‌زاده،‌ روزنامه‌نگار، نوشت: «جامعه ایران چند سال است که تصمیم خود را برای تغییرات ریشه‌ای گرفته و مقاومت گسترده را شروع کرده. با همه مانع‌تراشی‌های ساختار رسمی، جامعه تغییرات را به هر قیمتی پیش برده. اما ساختار هنوز خود را به ندیدن می‌زند و هر از چندی که اراده قوی جامعه را می‌بیند، یکه می‌خورد.»

روزنامه سازندگی چاپ تهران در گزارشی با عنوان «موج صادق» درباره واکنش‌ها به برخورد با صادق باقری نوشت و اکبر منتجبی سردبیر آن، گفت که «محدودیت هیچ وقت جواب نمی‌دهد.»

او تأکید کرد: «موجی که با صادق بوقی آغاز شد، حتی ساسی مانکن را هم مغلوب کرد و به حاشیه برد.»

واکنش‌ها به برخوردهای حکومتی با «صادق بوقی» به شهروندان ایران محدود نماند و تا آن جا رسید که حساب «اسرائیل به فارسی» در شبکه اجتماعی ایکس با بازنشر شماری از ویدئوها، نوشت: «شادی، شجاعت و زیبایی تکثیر شدنی است و هیچ دیکتاتور درمانده‌ای نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. همه صادق بوقی هستند.»

بنا بر گزارش‌ها در روزهای پیشین، صفحه اینستاگرام صادق باقری معروف به صادق بوقی از سوی قوه قضاییه مسدود شد و ۱۲ نفر به دلیل «انتشار ویدیوهای بازار ماهی‌فروشان رشت» بازداشت شدند.

حسین حسن‌پور، جانشین فرمانده انتظامی گیلان با اعلام بازداشت ۱۲ شهروند در ارتباط با انتشار ویدئوهای رقص و شادی شهروندان رشت، گفته بود که «در پی انتشار تصاویری از رقص و پایکوبی در معابر عمومی، بازار رشت و پیاده‌راه فرهنگی شهر توسط عده‌ای» به گفته او «هنجارشکن» رسیدگی به این موضوع در دستور کار مأموران پلیس امنیت عمومی قرار گرفت.

به ادعای این مقام انتظامی، بازتاب این رقص و پایکوبی در شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای که باعث «جریحه‌دار نمودن عفت عمومی شده» بود.

همچنین، برای چهار واحد صنفی به دلیل «برپاکردن رقص و آواز خوانی» در این شهرستان اخطاریه پلمب صادر شد.

پس از آن، گزارش شد که «صادق بوقی» بازداشت شده، اما مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان گیلان این خبر را تکذیب کرد.

تکذیب این خبر پس از حمایت‌های گسترده مردم در شهرهای مختلف و تکثیر یکی از آوازهای او به همراه رقص‌های گروهی در سراسر ایران رخ داد.

پایگاه خبری پلیس گیلان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بازداشت «فردی به هویت معلوم» و «اخبار غیرواقعی»‌ درباره او، «با بررسی به‌عمل آمده مشخص شد چنین موضوعی صحت نداشته» بلکه به افرادی که در این اطلاعیه «هنجارشکن» خوانده شده‌اند، «تذکر داده شد.»

فرمانده انتظامی استان گیلان از مقامات قضایی خواسته «برخی صفحات فضای مجازی مرتبط با موضوع» باز شوند.

صادق بوقی که به یکی از چهره‌های محبوب ایرانیان تبدیل شده، در گفت‌وگویی تأکید کرده که برای بهتر کردن روحیه جامعه و خنداندن لب شهروندان در کوی و بازار می‌خواند و می‌رقصد.

در مسیر این هدف، برخی جوانان هنرمند و نوازنده با او همراه شده‌اند.

او گفته «من فقط شادی مردم را می‌خواهم و می‌خواهم روحیه‌شان عوض بشود.»

آقا صادق، که به خاطر لیدری تماشاچیان فوتبال به «صادق بوقی» شهرت دارد، گفته «۷۰ سال سن دارم، ۵۰ سال برای فوتبال بوق زدم و اگر عمری باشد ۱۰ سال هم برای ایران و مملکتم؛ چون من یک ایرانی واقعی هستم!»

رفتارهایی خشن در مقابل رقص و شادی مردم در ایران پیش از این نیز سابقه داشته و برخی کارشناسان می‌گویند حساسیت مقامات جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر در این مورد بیشتر شده است.

رقص و شادی از زمان‌های دور در میان اقوام مختلف ایران رواج زیادی داشته و همچنان هم دارد.

پیش از این، مخاطبان صدای آمریکا در برنامه «روی خط» به این پرسش پاسخ داده‌اند که آیا برخورد سخت و خشن با شادی و رقص، ریشه مذهبی دارد یا ابزاری سیاسی برای کنترل اجتماع است؟

XS
SM
MD
LG