لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۶

وکلای پناهجویان: توافق بریتانیا با رواندا غیرقانونی است


گروهی از پناهجویان در آب‌های جنوب بریتانیا. آرشیو
گروهی از پناهجویان در آب‌های جنوب بریتانیا. آرشیو

در بریتانیا، وکلای گروهی از پناهجویان روز دوشنبه در دادگاه تجدیدنظر لندن گفتند که طرح بریتانیا برای فرستادن مهاجران به رواندا غیرقانونی است چرا که این کشور شرق آفریقا «کشور امنی» نیست.

به گزارش رویترز، دولت ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، می خواهد هزاران مهاجر را به ۶۴۰۰ کیلومتر دورتر از بریتانیا و به رواندا بفرستد. لندن بر سر این موضوع سال گذشته یک قرارداد ۱۴۰ میلیون پوندی (حدود ۱۷۴ میلیون دلار) با رواندا امضا کرد.

لندن این طرح را برای جلوگیری از تلاش بی سابقه پناهجویانی که می‌خواهند خود را با قایق‌های کوچک از فرانسه به بریتانیا برسانند اساسی می‌داند. ریشی سوناک مقابله با ورود پناهجویان از این طریق را یکی از پنج اولویت خود قرار داده است. او با فشار برخی از قانونگذاران هم حزبی خود در حزب محافظه کار و مردم برای حل این مشکل روبرو است.

اما اولین پرواز برنامه‌ریزی شده به برای فرستادن این پناهجویان به رواندا در ژوئن گذشته و با حکمی که در آخرین لحظه از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا صادر شد مسدود. آن دادگاه حکمی را برای جلوگیری از هرگونه اخراج تا پایان روند قضائی در بریتانیا برای بررسی برنامه فرستادن پناهجویان به رواندا صادر کرد.

در ماه دسامبر، دادگاه عالی لندن سیاست دولت سوناک را قانونی اعلام کرد، اما پناهجویان کشورهایی از جمله سوریه، سودان، عراق، ایران و ویتنام و برخی از سازمان‌های حقوق بشر به این حکم اعتراض کردند و آن را به چالش کشیدند.

وکلای آنها می‌گویند استدلال دولت که رواندا یک «کشور امن ثالث» است ایراد دارد.

استدلال‌های وکلا

یکی از وکلا به نام رضا حسین استدلال کرد که «تنها تاثیر (سیاست) بازدارندگی (برای ورود پناهجویان به بریتانیا) در صورتی خواهد بود که کشور ثالثی که پناهجویان به آنجا منتقل می شوند، کشوری باشد که آنها مایل به رفتن به آنجا نباشند.» و به گفته او این موضوع با ادامه حضور بریتانیا در تعهدات حقوق بشری تناقض دارد.

با این حال، وکلای دولت بریتانیا تاکید کردند که معامله لندن با رواندا «مشروط به مجموعه‌ای دقیق از ترتیبات نظارتی» است، که از جمله شامل ترتیبات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌شود، که خودش در درخواست تجدید نظر حکم مداخله کرده است.

رواندا می‌گوید که با مهاجران با احترام و کرامت رفتار خواهد شد و این قرارداد فرصت‌های بهتری را برای آنها فراهم می‌کند.

رئیس دادگاه، ایان برنت، و یکی از سه قاضی که به این پرونده رسیدگی می کنند، گفت که موضوع امنیت در رواندا موضوع اصلی خواهد بود.

بیش از ۴۵هزار مهاجر در سال ۲۰۲۲ با قایق های کوچک وارد سواحل جنوبی انگلیس شدند که یک رکورد است. دولت بریتانیا اعلام کرده است که پیش بینی می کند امسال ۵۶ هزار نفر از کانال مانش عبور کنند و خود را به بریتانیا برسانند.

دولت پیش‌بینی کرده است که تنها باید روزانه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار پوند هزینه اسکان شماری از پناهجویان را در هتل‌ها بدهد.

XS
SM
MD
LG