در حمله موشکی روز چهارشنبه روسیه به شهر خارکیف در شمال اوکراین یک ساختمان هشت طبقه و یک کارخانه هدف قرار گرفت که سه نفر کشته و دستکم پنج نفر زخمی شدند.
وقوع این حمله را رئیس اداره تحقیقات پلیس منطقه اعلام کرد.
منطقه خارکیف که از شمال با روسیه همسایه است و نزدیک خط مقدم قرار دارد، در طول جنگ دو ساله روسیه با اوکراین هدف حملات مرتب نیروهای روس بوده است.
به گزارش رویترز، سرهی بولوینوف، رئیس اداره تحقیقات پلیس این منطقه، در شبکه اجتماعی فیسبوک گفت که در این حمله «یک چاپخانه معمولی، یک کارخانه محصولات رنگ و مبلمان» هدف قرار گرفت.
او گفت که این حمله باعث آتشسوزی در مساحتی بیش از هزار متر مربع شد و گفت که ممکن است تعداد تلفات بیشتر شود.
از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ تاکنون کشورهای غربی بارها جمهوری اسلامی ایران را به حمایت تسلیحاتی از مسکو، از جمله ارائه موشک و پهپاد به روسیه، متهم کردهاند. برخی گزارشها حاکی از آن است که جمهوری اسلامی احتمالا قصد دارد به روسیه موشکهای بالستیک بدهد.
کشورهای عضو «گروه هفت» روز جمعه، ۲۵ اسفند، به جمهوری اسلامی هشدار دادند که اگر موشکهای بالستیک را برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه بدهد، تحریمهای جدید «شدیدی» را علیه ایران اعمال خواهند کرد.
این گروه که شامل ایالات متحده، ژاپن، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و کانادا میشود، در بیانیهای گفتند: «ما بار دیگر از طرفهای ثالث میخواهیم که فوراً حمایت مادی از جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین را متوقف کنند، در غیر این صورت با هزینههای سنگینی مواجه خواهند شد.»
گروه هفت اعلام کرد که اگر جمهوری اسلامی به ارائه موشکهای بالستیک یا فناوریهای مرتبط با آن «به روسیه ادامه دهد، ما آماده پاسخگویی سریع و هماهنگ از جمله اتخاذ اقدامات جدید و قابلتوجهی هستیم.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، نگرانیهای واشنگتن در این ارتباط را در جریان دیدار روز جمعه خود در وین بیان ابراز کرد.
او به خبرنگاران گفت: «ما پیامهای بسیار روشنی به ایران فرستادیم که این کار را انجام ندهد... و من فکر میکنم که نگرانی در مورد این احتمال و تعهد به واکنش در قبال آن در صورت لزوم، بسیار واقعی و قاطعانه خواهد بود.»
یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز به خبرنگاران گفت که اگر ایران تصمیم به فروش موشکهای بالستیک به روسیه بگیرد، هزینههای آن بسیار بیشتر از منافع آن خواهد بود و افزود: «هنوز اتفاق نیفتاده است، اما خطر آن واقعی است.»
ایالات متحده از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین حدود ۴۴ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین فرستاده است و در تلاش است با موافقت کنگره کمکهای بیشتر ارسال کند. متحدان آمریکا هم در این مدت بیش از ۴۴ میلیارد دلار متعهد شدهاند.