لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۸

روسیه می‌گوید موشک «بالستیک قاره‌پیمای جدید» در جنوب مسکو مستقر کرده است


تصویر منتشر شده توسط وزارت دفاع روسیه از پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیمای «یارس». ۴ آبان.
تصویر منتشر شده توسط وزارت دفاع روسیه از پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیمای «یارس». ۴ آبان.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه ۲۶ آذر اعلام کرد یک موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید «یارس» را در سکوی پرتاب در پایگاه کوزلسک در جنوب غربی مسکو مستقر کرده است.

به گزارش رویترز، موشک «آر‌اس ۲۴ یارس» به طول ۲۳ متر که با قابلیت هدف‌گیری چندگانه طراحی شده است می‌تواند چندین موضع را با کلاهک‌های هسته‌ای هدف قرار دهد.

وزارت دفاع روسیه گفت: «نیروهای موشکی استراتژیک یک موشک بالستیک قاره‌پیمای یارس را در تاسیسات کوزلسک مستقر کردند.»

وزارت دفاع روسیه ویدیویی از انتقال و استقرار این موشک غول پیکر که همراه با موسیقی راک بود، منتشر کرد.

بنا به این گزارش، روسیه بزرگترین زرادخانه تسلیحات هسته‌ای جهان را دارد. روسیه و ایالات متحده با هم بیش از ۹۰ درصد از تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند.

بر اساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکایی، روسیه حدود ۵۸۸۹ کلاهک هسته‌ای دارد در حالی که ایالات متحده حدود ۵۲۴۴ کلاهک هسته‌ای دارد. از این تعداد، روسیه و ایالات متحده هر کدام حدود ۱۵۷۰ کلاهک هسته ای استراتژیک مستقر شده دارند.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در پی آزمایش یک موشک بالستیک «یارس» در روز چهارم آبان، از طرح‌هایی که در آخرین استراتژی دفاع ملی ایالات متحده برای حذف حداقل دو برنامه هسته‌ای اعلام شده بود، دفاع کرد.

بر این اساس بمب گرانشی بی ۱-۸۳ که یک بمب اتمی بدون سیستم هدایت شونده است و همچنین موشک کروز دریایی «اس‌ال‌سی‌ام» مسلح به سلاح هسته‌ای از برنامه‌های پنتاگون حذف شدند.

آستین در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه بر خلاف چین نمی‌تواند در دراز مدت ایالات متحده را به چالش بکشد اما تجاوز روسیه به اوکراین تهدیدی آنی علیه منافع و ارزش‌های ما است.» او ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری، را بی‌پروا توصیف کرد و گفت که او مهمترین تهدید برای اروپا از زمان جنگ جهانی دوم است.

روسیه اوائل اردیبهشت سال گذشته اعلام کرد قصد دارد موشک‌های قاره‌پیمای «سارمات» را که به تازگی آزمایش کرده و قابل‌استفاده در حملات هسته‌ای هستند، تا در شرق مسکو مستقر کند.

موشک سارمات قادر به حمل دست‌کم ١٠ کلاهک هسته‌ای است و می‌تواند به اهدافی در هزاران کیلومتر دورتر در ایالات متحده یا اروپا حمله کند.

از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، نگرانی‌های غرب درباره خطر یک جنگ هسته‌ای افزایش یافته است. در آن زمان پوتین تهدید کرد هرگونه مقابله با نیروهای کشورش منجر به تبعاتی بی‌سابقه خواهد شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هشدار داد: «چشم‌انداز جنگ هسته‌ای، که زمانی غیرقابل‌تصور بود، اکنون به محدوده امکان‌پذیر بازگشته است.»

XS
SM
MD
LG