لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۱

روسیه مناطق کاهش تنش سوریه را به روی ائتلاف آمریکا بست؛ نگرانی آمریکا از نقش ایران


از چپ: سدات اونال معاون وزارت خارجه ترکیه، الکساندر لاورنتیو فرستاده ویژه روسیه درسوریه،لایرات عبدالرحمانوف وزیر خارجه قزاقستان، استفان دمیستورا فرستاده سازمان ملل متحد در سوریه، حسین جابر انصاری معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران - آستانه ژانویه ۲۰۱۷
از چپ: سدات اونال معاون وزارت خارجه ترکیه، الکساندر لاورنتیو فرستاده ویژه روسیه درسوریه،لایرات عبدالرحمانوف وزیر خارجه قزاقستان، استفان دمیستورا فرستاده سازمان ملل متحد در سوریه، حسین جابر انصاری معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران - آستانه ژانویه ۲۰۱۷

در حالیکه آمریکا می گوید از نقش ایران در تفاهم نامه سه جانبه صلح سوریه نگران است، روسیه اعلام کرده که مناطق کاهش تنش در سوریه به روی هواپیماهای ائتلاف به رهبری آمریکا بسته خواهد بود.

روسیه، ترکیه و ایران روز پنجشنبه توافق پیشنهادی مسکو برای ایجاد مناطق «کاهش تنش» در سوریه برای پایان دادن به درگیری های شش ساله را امضا کردند.

الکساندر لاورنتیو فرستاده روسیه به مذاکرات صلح سوریه در قزاقستان روز جمعه در اظهاراتی که در رسانه های روس پوشش داده شد گفت «عملیات هوایی در مناطق کاهش تنش بویژه از سوی نیروهای ائتلاف بین المللی غیرقابل پیش بینی است، چه با اطلاع قبلی باشد و چه نباشد.» او تاکید کرد که در این مسئله قابل مذاکره نیست.

نمایندگان سه کشور «ضامن» آتش بس سوریه در همین زمینه صورت جلسه ای را نیز در پایان دور اخیر مذاکرات صلح سوریه در آستانه امضا کردند.

تفاهم نامه امضا شده خواستار تمهیداتی برای کاهش جنگ در چهار منطقه سوریه می شود که شورشیان غیرمرتبط با داعش بخش اعظم آنها را در اختیار دارند.

وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای نگرانی خود را از عملکرد جمهوری اسلامی ایران در سوریه ابراز کرد و گفت به مشارکت ایران به عنوان یکی از طرف های قرارداد و دمشق با توجه به سابقه اش در توافق های قبلی، بدگمان است.

بیشتر بخوانید:
نگرانی دولت ترامپ از نقش جمهوری اسلامی ایران در سوریه

استوارت جونز معاون موقت وزارت خارجه آمریکا در این مذاکرات از سوی ایالات متحده شرکت داشت. وزارت خارجه آمریکا می گوید «ما در مذاکرات مشارکت مستقیم نداشته و در حال حاضر نیز طرفی از قرارداد نیستیم.»

علی رغم آنچه که پس از چهار دور مذاکره در آستانه به نظر پیشرفت می آید، هنوز نکات مبهم زیادی درباره اجرای این تفاهم نامه وجود دارد.

جزئیاتی درباره نحوه کار سه کشور امضا کننده، که هر یک طرف های مختلفی را در جنگ سوریه حمایت می کنند، اعلام نشده است.

همزمان با امضای تفاهم نامه در مذاکرات آتش بس سوریه در آستانه، برخی اعضای هیات های اپوزیسیون سوریه مذاکرات پایتخت قرقیزستان را ترک کردند.

آنان به حضور و نقش ایران در کنفرانس معترض بوده و تهران را به مشارکت در کشته شدن ۴۰۰ هزار و آوارگی نیمی از جمعیت کشورشان متهم کردند.

مناطق امن

تفاهم نامه در برقراری چهار منطقه کاهش تنش در سوریه از نیمه شب جمعه به اجرا درمی آید اما به گفته وزارت دفاع روسیه عملیات نیروهای این کشور علیه داعش در دیگر نقاط سوریه ادامه خواهد یافت.

اولین و بزرگترین منطقه امن در شمال سوریه شامل استان ادلب و مناطقی از لاذقیه، حلب، و حماء با جمعیت کلی بیش از یک میلیون نفر است.

خبرگزاری رویترز به نقل از الکساندر فومین معاون وزارت دفاع روسیه گفت حمایت سازمان ملل متحد، آمریکا و عربستان سعودی از تفاهم کاهش تنش میان ایران، ترکیه و روسیه تضمینی بر اجرای آن است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG