لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۹

زلنسکی فرمان تقویت نیروهای اوکراین در مرز بلاروس را صادر کرد


ولودیمیر زلنسکی، ردیس جمهوری اوکراین. ۲۸ ژوئن، ۲۰۲۳.
ولودیمیر زلنسکی، ردیس جمهوری اوکراین. ۲۸ ژوئن، ۲۰۲۳.

در پی ورود یوگنی پریگوژین، رهبر مزدوران گروه واگنر، به بلاروس ولودیمیر زلنسکی رئیس‌ جمهوری اوکراین روز جمعه به فرماندهان ارشد نظامی دستور داد تا توان نظامی در شمال اوکراین در مرز با بلاروس را تقویت کنند.

پریگوژین روز سه‌شنبه بر اساس توافقی با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، به شورش مزدورانش در روسیه پایان داد، و به بلاروس تبعید شد.

به گزارش رسانه‌ها، واگنر می‌تواند یک پایگاه جدید در یک مرکز نظامی خالی در حدود ۹۰ کیلومتری پایتخت بلاروس، مینسک، ایجاد کند.

اوکراین پس از بیرون راندن نیروهای روسیه از مناطق شمالی در سال گذشته، اقداماتی را برای تشدید دفاع از مرز با بلاروس، متحد نزدیک روسیه انجام داد.

هانا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین روز جمعه گفت که نیروهای اوکراینی در تمام مسیرها در حال پیشروی در ضد‌حمله‌ای هستند که در ماه جاری علیه نیروهای روسی آغاز شده است.

از سوی دیگر، آژانس اطلاعات نظامی اوکراین روز جمعه گفت که روسیه به تدریج تعداد پرسنل نیروگاه اتمی اشغالی ژاپروژیا در جنوب اوکراین را کاهش می‌دهد.

کی‌یف در ماه جاری روسیه را به برنامه‌ریزی برای یک حمله «تروریستی» در این نیروگاه هسته‌ای با انتشار تشعشعات متهم کرد. مسکو این اتهام را رد کرد.

اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین در پیام رسان تلگرام نوشت: «بر اساس آخرین داده‌ها، نیروهای اشغالگر به تدریج از منطقه نیروگاه هسته‌ای ژاپروژیا خارج می‌شوند.»

این دفتر در بیانیه‌ای گفت که سه کارمند شرکت هسته‌ای روسی «روس‌اتم» اولین گروهی بودند که این نیروگاه را ترک کردند. این دفتر همچنین گفت که به کارکنان اوکراینی که قراردادی با این شرکت امضا کرده‌اند نیز توصیه شد که این نیروگاه را ترک کنند.

طبق این بیانیه، کارکنان روسی باید تا ۵ ژوئیه نیروگاه را ترک کنند و ترجیحاً به سمت شبه جزیره کریمه که روسیه در سال ۲۰۱۴ تصرف کرد، بروند.

اوکراین روز پنجشنبه در مجاورت این نیروگاه مانورهای واکنش سریع در زمان بروز فاجعه هسته‌ای انجام داد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه خبری «فرانس ۲۴» اظهار داشت که تیم‌های او علی‌رغم ادعای مقامات اوکراینی مبنی بر اینکه مسکو در حال آماده شدن برای حمله به نیروگاه هسته‌ای ژاپروژیا است، هیچ شواهدی دال بر استقرار نظامی روسیه در این نیروگاه مشاهده نکرده‌اند.

گروسی که در ۱۵ ژوئن به این نیروگاه سفر کرده بود وضعیت در آن را «جدی» توصیف کرد اما گفت که وضعیت پس از تخریب سد کاخوفکا در نزدیکی این نیروگاه که از آب آن برای خنک کردن شش رآکتور آن استفاده می‌شد، در حال تثبیت است.

XS
SM
MD
LG