لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۷

روسیه: گزینه نظامی علیه ایران همچنان مد نظر است


معاون وزارت امور خارجه روسیه می گوید اقدام نظامی علیه ایران همچنان مورد نظر برخی از کشورهای غربی است.

سرگئی ریابکوف این سخنان را در هواپیما و در راه بازگشت به روسیه از نشست گروه موسوم به G8 (گروه هشت کشور بزرگ صنعتی جهان) در کمپ دیوید با خبرنگاران در میان گذاشت. در نشست کمپ دیوید، رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان از آمادگی برای استفاده از ذخائر استراتژیک نفت در تابستان پیش رو خبر دادند که در صورت اعمال تحریم های بیشتر بر تهران، برای جبران کمبود نفت صادراتی ایران در بازارهای جهان عملی خواهد شد.

آقای ریابکوف ضمن ابراز نگرانی از درگرفتن تنش های سیاسی بیشتر در منطقه و جهان گفت: «این یکی از چند علامتی است که نشان می دهد گزینه نظامی به قوت خود باقی است. ما چه از کانال های علنی و چه از کانال های اطلاعاتی –امنیتی نشانه هايی می بینیم که حاکی از مد نظر بودن گزینه اقدام نظامی در برخی کشورها است.»

کشورهای غربی نگران ماهیت برنامه اتمی ایران هستند و می گویند ایران به طور مخفیانه مشغول تولید سلاح اتمی است. ایران همواره این اتهام را رد کرده است.

تحریم خرید نفت ایران از سوی اروپا، از اول ژوئیه (۱۱ تیر) و تحریم های سنگین آمریکا علیه ایران از اواخر ماه ژوئن، (اوایل تیرماه) به اجرا در می آید. خبرگزاری فرانسه می نویسد صادرات نفت ایران در سال جاری میلادی تا بیش از یک پنجم سابق کاهش یافته است.

روسیه کشورهای غربی را به عدم حمله به ایران ترغیب کرده و می گوید حمله نظامی تهران را به طرف تولید سلاح اتمی سوق خواهد داد.

برخی کارشناسان و تحلیلگران معتقدند که روسیه، به عنوان صادرکننده عمده نفت، سعی دارد تنش های حول مساله اتمی ایران را داغ نگاه دارد تا از بالارفتن قیمت نفت سود ببرد. معاون وزارت دفاع روسیه این اظهارات را رد کرده است.

آقای ریابکوف گفت روسیه می خواهد قیمت نفت را در سطح قابل قبول برای تولید کننده و مصرف کننده نگاه دارد. او گفت هرگونه نفعی از افزایش بهای نفت کوتاه مدت خواهد بود.

نمایندگان ایران و کشورهای موسوم به ۱+۵ شامل آمریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین قرار است ۲۳ مه، سوم خرداد در بغداد ملاقات کنند.

به گفته سرگئی ریابکوف، معاون وزارت خارجه روسیه، مسکو پیشنهاداتی را برای مذاکرات بغداد پیش بینی کرده است. این پیشنهادات از جمله شامل اعتمادسازی بین المللی و مشوق های همکاری است. وی گفت مذاکرات بیشتر باید به فاصله کوتاه از دیدار بغداد برگزار شود تا روند پیشرفت حفظ شود و «جامعه بین الملل شواهدی عینی از پیشرفت به جلو» دریافت کند.
XS
SM
MD
LG