لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۷

روسیه با «پهپادهای تهاجمی ساخت ایران» به کی‌یف حمله کرد


حملات روسیه به اوکراین. آرشیو
حملات روسیه به اوکراین. آرشیو

روسیه روز پنجشنبه کی‌یف، پایتخت اوکراین، را آماج حملات پهپادی قرار داد و به زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب وارد کرد.

سرهی پوپکو، رئیس اداره نظامی کی‌یف، گفت بیش از ۱۲ پهپاد تهاجمی ساخت ایران بر فراز شهر ظاهر شد که بیشتر آنها سرنگون شدند.

او افزود: در این حمله چند ساعته حدود ۲۰ خودرو و یک لوله گاز در یک منطقه مسکونی آسیب دیدند.

روسیه در جریان تهاجم به اوکراین در دو سال و نیم گذشته به مناطق مختلف این کشور با پهپادها و موشک‌های مختلف حمله کرده است.

ایالات متحده می‌گوید حکومت ایران که پیشتر به روسیه پهپاد داده، اخیرا به روسیه برای حمله به اوکراین موشک‌ بالستیک داده است.

جمهوری اسلامی که ارسال پهپادهای شاهد-۱۳۶ به روسیه را رد کرده بود، این بار نیز ارسال موشک به روسیه را انکار کرده است.

جمهوری اسلامی در حالی این تسلیحات را به روسیه داده که مسکو علاوه بر اتخاذ مواضعی به ضرر ایران در خصوص کریدور زنگزور یا جزایر سه گانه در خلیج فارس، هواپیماهای سوخوی پیشرفته‌ای را که بارها رسانه‌های جمهوری اسلامی از نهایی شدن توافق آن گفته‌اند نیز به تهران تحویل نداده است.

مقامات جمهوری اسلامی سال ۱۴۰۱ گفته بودند توافق خرید جنگنده‌های سوخو-۳۵ از روسیه نهایی شده است.

ارسال موشک‌ها به روسیه که ظاهرا از طریق دریای خزر صورت گرفته است باعث تحریم ایران‌ایر از سوی آمریکا و برخی از متحدانش شد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیشتر گفته بود تحویل موشک‌ به روسیه در دوره ریاست جمهوری مسعود پزشکیان خلاف ادعاهای او برای بهبود اقتصاد ایران است.

«برنامه‌ریزی برای حملات بالقوه فاجعه‌بار به نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز چهارشنبه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل روسیه را متهم کرد که در حال برنامه‌ریزی برای حملات بالقوه فاجعه‌بار به نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اظهارات در آستانه انتخابات ایالات متحده مطرح شد که می‌تواند موضع بزرگترین حامی اوکراین را تغییر دهد.

زلنسکی در این سخنرانی که در آستانه دیدار مهم او با جو بایدن در کاخ سفید انجام شد، از جهان خواست تا حمایت خود را از اوکراین افزایش دهند. دولت بایدن قول داده است که کمک‌های نظامی جدیدی به اوکراین ارائه کند.

او در حالی که با لباس مشکی و ساده در پشت تریبون سازمان ملل ایستاده بود، گفت: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به نظر می‌رسد در حال برنامه‌ریزی برای حمله به نیروگاه‌های هسته‌ای و زیرساخت‌های ماست تا این نیروگاه‌ها را از شبکه برق قطع کند.»

زلنسکی هشدار داد: «هر حادثه بحرانی در سیستم انرژی می‌تواند منجر به فاجعه هسته‌ای شود. روزی مانند این نباید هرگز فرا برسد.»

وی خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل افزود: «مسکو باید این را درک کند و این بستگی به عزم شما برای فشار بر این متجاوز دارد.»

آقای زلنسکی بار دیگر خواستار پذیرش پیشنهاد خود برای بازگرداندن مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی بین دو‌کشور پیش از تصرف شبه‌جزیره کریمه توسط روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی شد.
روسیه اکنون حدود یک پنجم از قلمرو اوکراین را تحت کنترل دارد.

آقای زلنسکی در مجمع ۱۹۳ عضوی سازمان ملل با تأکید بر اهمیت رعایت منشور ملل متحد در تضمین حق اوکراین برای تمامیت ارضی و حاکمیتش گفت: «اوکراینی‌ها هرگز نمی‌پذیرند که چنین گذشته استعماری وحشیانه‌ای که امروز مناسب هیچ‌کس نیست، به جای یک زندگی عادی و صلح آمیز بر اوکراین تحمیل شود».

رئیس‌جمهوری اوکراین گفت وقتی چین و برزیل تلاش می‌کنند یکصدا شوند و یک نفر در اروپا و یا یک نفر در آفریقا گزینه جایگزینی برای صلح کامل و عادلانه ارائه می‌دهد انگیزه واقعی آنها سوال‌برانگیز می شود.

پس از اظهارات زلنسکی، پوتین تهدیدی صریح‌تر از گذشته درباره استفاده از سلاح‌های هسته‌ای مطرح کرد و گفت روسیه در پاسخ به یک حمله هوایی گسترده به خاک خود، احتمالاً از چنین سلاح‌هایی استفاده خواهد کرد.

اوکراین از ایالات متحده و متحدانش خواسته است که محدودیت‌ها بر تسلیحاتی که می‌توانند عمق بیشتری از خاک روسیه را هدف قرار دهند، کاهش دهند.

روسیه پس از حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، نیروگاه هسته‌ای بزرگ زاپوریژیا را تصرف کرد. در هفته‌های اخیر، روسیه شبکه برق اوکراین را به‌طور مستمر هدف قرار داده است؛ اقدامی که مقامات اوکراینی و غربی آن را تلاشی برای ایجاد سرمای شدید در این کشور در طول زمستان توصیف کرده‌اند.

جمهوری‌خواهان پس از آنکه زلنسکی به مجله نیویورکر گفت که ترامپ و همکارش جی‌دی ونس پیچیدگی‌های جنگ را درک نمی‌کنند، خشمگین شدند.

ایالات متحده تا کنون حدود ۱۷۵ میلیارد دلار کمک‌های نظامی و اقتصادی به اوکراین ارائه کرده است. دولت بایدن اعزام نیروهای آمریکایی را به اوکراین رد کرده است.

دولت بایدن روز چهارشنبه از کمک جدید ۳۷۵ میلیون دلاری به اوکراین خبر داد که شامل مهمات برای پرتابگرهای موشکی هیمارس، مهمات خوشه‌ای و خودروهای تاکتیکی سبک می‌شود.

ترامپ پیشتر ولادیمیر پوتین را تحسین کرده بود و در زمان ریاست جمهوری خود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، به دلیل تأخیر در کمک به اوکراین برای فشار بر زلنسکی به منظور یافتن اطلاعات علیه بایدن، استیضاح شد.

XS
SM
MD
LG