لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۰

وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در مورد عضویت ایران و بلاروس گفتگو می‌کنند


پرچم کشورهای عضو «سازمان همکاری شانگهای» در گوا، هند. افزودن ایران و بلاروس به این سازمان از جمله موضوعاتی است که در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
پرچم کشورهای عضو «سازمان همکاری شانگهای» در گوا، هند. افزودن ایران و بلاروس به این سازمان از جمله موضوعاتی است که در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای روز پنجشنبه در هند گرد هم آمدند تا در مورد مسائل امنیتی منطقه‌ای و همچنین افزودن ایران و بلاروس به این سازمان، که به عنوان وزنه‌ای در مقابل نفوذ غرب در منطقه اوراسیا تلقی می‌شود، گفتگو کنند.

سازمان همکاری شانگهای یک اتحادیه سیاسی و امنیتی از کشورهایی است که بیشتر اوراسیا را در بر می‌گیرد و چین، هند و روسیه اعضای مهم آن هستند.

این سازمان در سال ۲۰۰۱ میلادی، از سوی روسیه، چین و کشورهای سابق اتحاد جماهیر شوروی در شانگهای چین تشکیل شد و بعدها هند و پاکستان به عضویت آن در آمدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات وزارت خارجه هند گفت که گسترش این سازمان و عضویت ایران و بلاروس در آن، یکی از موضوعات اصلی دستور کار این نشست یک روزه است.

این نشست روز جمعه در گوا، در هند، برگزار می شود.

وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، از جمله سرگئی لاوروف از روسیه و همتای چینی او، زمینه یک نشست دیگر سازمان همکاری شانگهای در هند را برای ماه ژوئيه سال جاری میلادی آماده خواهند کرد.

پیش‌بینی می‌شود در ‌آن نشست، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و شی جین پینگ، همتای چینی او، شرکت کنند.

یک مقام وزارت خارجه هند گفت که انتظار می رود ایران و بلاروس در اجلاس سران کشورها در دهلی نو به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآیند.

خبر اضافه شدن ایران به این سازمان در شرایطی اعلام شد که خبرگزاری ایرنا، روز ۲۵ شهریور سال گذشته نوشته بود که «در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای» در شهر سمرقند ازبکستان، «به صورت رسمی، عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای توسط رییس جمهوری ازبکستان اعلام شد که با تشویق حاضران همراه بود.»

رویترز همچنین به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه هند نوشت که کویت، میانمار، امارات متحده عربی و مالدیو احتمالاً پیش از عضویت کامل، «وضعیت شریک گفتگو» را دریافت خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG